Kolmituumaisen näytön avulla on helppo säätää asetuksia ja käyttää huokeaa tulostinta.

Epson Expression Home XP-342

Epson Expression Home XP-342 on huokea monitoimitulostin kotikonttoriin. Se tekee hyviä tulosteita, mutta on melko hidas.

tekijä #Tulostin #Epson
7.9

Kiinnitä virtajohto, odota neljä minuuttia ja anna langattoman verkon salasana, niin voit ryhtyä tulostamaan. On melkein vaikeampaa saada Epson Expression Home XP-342 -monitoimitulostin ulos paketista kuin huolehtia laitteen käyttöönoton oleellisimmasta vaiheesta.

Kun tuo vaihe on suoritettu ennätysnopeasti, käytössä on edullinen tulostin, joka on edullinen myös käyttökustannuksiltaan. Tulostin maksaa vain 69 euroa, ja neljä mustepatruunaa, joilla tulostaa noin 450 sivua, maksavat noin 15 euroa kappale. Edullisen hinnan luulisi heijastuvan myös tulostuslaatuun, mutta se ei pidä paikkaansa, sillä tulostusjälki on täysin tyydyttävä.

Grafiikkaa sisältävissä tulosteissa on hyvät värit ja kontrasti. Vain tummimmilla alueilla sävykkyys on heikompaa, eikä jälki ole yhtä yksityiskohtaista kuin vaaleammilla alueilla. Terävyyskin voisi olla hieman parempi, sillä kohteiden ääriviivoista tulee helposti hieman epätarkkoja. Tämä koskee myös tekstitulosteita, joissa kirjaimet ovat ajoittain aavistuksen pehmeitä. Yleislaatu on silti hintaan nähden enemmän kuin hyväksyttävä.

Kärsivällisyys on hyve, ja se joutuukin koetukselle, kun Epsonille annetaan tulostustehtävä. Erityisesti grafiikkaa sisältävät tulostustyöt ovat XP-342:lle ponnistus, sillä yhden A4-arkin tulostukseen menee reilu minuutti. Tekstitulosteet syntyvät huomattavasti nopeammin, jopa kuusi sivua minuutissa.

Kaiken tulostuksen voi hoitaa langattoman verkon kautta, joten tulostamiseen tarvitaan vain virtajohto. Näin ollen tulostinta ei tarvitse sijoittaa tietokoneen viereen. Skannausta varten tulostin on kuitenkin yhdistettävä tietokoneeseen usb-kaapelilla. Laitteella kannattaa skannata vain tekstiä sisältäviä papereita, sillä kuvaskannauksen laatu on vaatimaton.

Epsonin käyttö on helppoa. Laitteen kolmituumaisen näytön avulla saa valittua haluamansa toiminnon ja muutettua asetuksia. Käyttövalikko on selkeä, joten tulostuslaadun valinta tai tulostus muistikortilta onnistuu kerralla, ilman että pitää ihmetellä valikon komentoja.

+ Huokea
+ Hyvät kuvatulosteet
+ Helppo käyttöönotto
– Hidas

Katso päivän hinta Epson Expression Home XP-342 -monitoimilaitteelle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

Huokea tulostin, jossa on paljon toimintoja. Tulosteet ovat hyviä, mutta nopeus saisi olla parempi.

Ominaisuudet

Merkki
Epson
Tyyppi
Monitoiminen mustesuihkutulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
A4
Tulostimen tarkkuus
5760 x 1440 DPI
Skannerin tarkkuus
1200 x 2400 DPI
Mustepatruunoiden määrä
4
Kasetin kapasiteetti
N. 450 sivua (XL-patruuna)
Liitäntä
USB, muistikortinlukija
Verkko
Wlan 802.11 b/g/n
Mitat
39 x 30 x 14,6 cm
Paperilokero
100 (A4) – 20 (valokuvapaperi)
A4-kuvan tulostus
69 s
10 x 15 cm kuvan tulostus
130 s
Värisivuja minuutissa
0,86
Mv-sivuja minuutissa
6