Epson Expression Home XP-445

Kompakti monitoimitulostin, jonka kuvatulosteissa on luonnolliset värit ja joskus myös vaakaraitoja.

tekijä Christian Slot #Tulostin #Epson
6.4

Epson Expression Home XP-445 on kotikonttoreihin suunnattu kompakti monitoimitulostin. Epson itse kutsuukin laitetta all-in-one-nimitystä mukaillen small-in-one-monitoimilaitteeksi. Tulostin painaa vain nelisen kiloa ja mahtuu helposti pienenkin työpöydän reunalle.

Monitoimilaitteen käyttöönotto sujuu enimmäkseen mutkattomasti. Laitteessa ei ole kosketusnäyttöä, joten valikon hallintaan tarvitaan näytön oikealla puolella olevia nuoli- ja ok-painikkeita. Valikko on lisäksi sekä toteutukseltaan että ulkoasultaan hieman vanhanaikainen, mikä latistaa ensivaikutelmaa ajanmukaisempien kilpailijoiden rinnalla. Tärkeimmät asennusvaiheet, kuten mustepatruunoiden paikalleen laittaminen ja langattoman yhteyden luominen, onnistuvat kuitenkin helposti.

Epsonin tulostusnopeus on hintaluokassaan hyvää tasoa. Kymmensivuisen tekstiasiakirjan valmistumiseen menee 2,5 minuuttia, ja värigrafiikkaa tulostettaessa aika kasvaa 4,5 minuuttiin.

Epsonin tulostuslaatu on ensisilmäyksellä varsin hyvä. Kuvatulosteissa mustat alueet toistuvat kiitettävän tummina ja värit ovat kirkkaat ja luonnolliset. Lähempi tarkastelu paljastaa kuitenkin pieniä puutteita yksityiskohtien tarkkuudessa. Kuvatulosteissa esiintyy ajoittain myös muutamia vaakaraitoja. Kokonaisuutena jälki on laatuunkäypää, etenkin kun ottaa huomioon sadan euron alle jäävän hintalapun.

 

+ Luonnollinen väritoisto
+ Hyvä tulostusnopeus
– Pieniä puutteita tarkkuudessa
– Raidallisuutta kuvatulosteissa

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Epson suoriutuu kaikista tulostustehtävistä tasaisen hyvällä laadulla. Väritulosteiden ajoittainen raidallisuus pudottaa hieman pisteitä.

Ominaisuudet

Merkki
Epson