Epson Expression Photo XP-8600

Hyvää tulostusjälkeä tekevä monitoiminen valokuvatulostin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tulostin #Epson
8.6

Epsonin uusi valokuvatulostin, XP-8600, on kätevän kokoinen ja tekee hyviä tulosteita.

Hyvä tulostuslaatu johtuu muun muassa siitä, että laitteessa on kuuden värin mustejärjestelmä. Tavanomaisten mustan, keltaisen, magentan ja syaanin lisäksi järjestelmässä on myös vaaleammat versiot magentasta ja syaanista. XP-8600:n kuvatulosteiden värintoisto ei ole aivan tarkka, mutta jos pieni lisävärikkyys ei haittaa, ei kuvien tulostusjälki tuota pettymystä.

XP-8600:lla tulostettujen kuvien kontrasti ei ole paras, mitä testaamissamme laitteissa on ollut. Asiaa olisi auttanut ylimääräinen musta väripatruuna. Kuvista erottuu silti yksityiskohtia – myös tulosteiden tummilla alueilla. Epsonin laite tulostaa niin hiljaa, ettei ole mikään ongelma olla samassa huoneessa tulostuksen aikana.

Tulostimen etupaneelissa on hyvä 4,8-tuumainen värinäyttö, joka tottelee kosketusta. Ison näytön avulla on helppo hallita toimintoja, ottipa sitten kopioita tai tulosti kuvia suoraan sd-muistikortilta.

Tulostin on helppo avata, jos siihen tulee paperitukos. Kun laittaa kaksi sormea tulostimen takana oleviin koloihin, saa nostettua lähes koko takaosan ylös, jolloin pääsee käsiksi laitteen sisuksiin. Testissä vaihdettiin myös mustepatruunoita, ja silloin tulostimen koko ylin osa piti nostaa ylös. Kaikki sujui ongelmitta seuraamalla näytöllä näkyvää ohjattua toimintoa.

XP-8600 vie erittäin vähän pöytätilaa, mutta laite kärsii hieman erikoisista muotoiluratkaisuista. Esimerkiksi skannerin kansi ulottuu niin pitkälle, että se peittää tulostimen näytön yläosan, kun osa, jossa näyttö sijaitsee, on taitettu ulospäin.

Laskualustan, johon valmiit tulosteet tulevat, saa ulos tulostimessa olevan pienen moottorin avulla, kun painaa tiettyä painiketta näytöllä. Laskualusta on sijoitettu hieman epäkäytännöllisesti, sillä se peittää alemman paperilokeron, josta tulostin ottaa tarvitsemansa paperin. Jos tulostaa paljon sivuja kerralla ja paperilokeroon pitää lisätä paperia, alkaa laskualustan siirtäminen pois tieltä kyllästyttää.

Useimmat käyttäjät haluavat hankkia vain yhden tulostimen, joka selviytyy erilaisista tehtävistä. Epson Expression Photo XP-8600 on hyvä vaihtoehto monitoimitulostimeksi. Jos erittäin tarkka värintoisto on tärkeää kuvatulosteissa, tai jos tulostustarve on suuri, niin silloin kannattaa hankkia tarkoitukseen sopiva tulostin.


+ Upeat kuvatulosteet

+ Iso, hyvä näyttö

– Ei sovi suuriin tulostustarpeisiin

– Erikoinen muotoilu

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseuranta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

Epson XP-8600 on kompakti ja hyvä monitoimitulostin. Laite sopii käyttäjälle, jolla ei ole kovin suuri tulostustarve.

Ominaisuudet

Merkki
Epson
Tyyppi
Monitoimitulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
A4
Tulostimen tarkkuus
5760 x 1440 dpi
Skannerin tarkkuus
1200 x 4800 dpi
Mustepatruunoiden määrä
6
Liitäntä
Usb
Mitat
34,9‎ x 34,0 x 14,2 cm
Paperilokero
100 arkkia
10 x 15 cm kuvan tulostus
54 s
Värisivuja minuutissa
9
Mv-sivuja minuutissa
9,5