Epson Expression Photo XP-970

Monitoiminen valokuvatulostin, jolla voi tulostaa A3-koon kuvia.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tulostin #Epson
8.7

Epson XP-970 on todiste siitä, ettei suuressa A3-koossa tulostavan laitteen tarvitse maksaa omaisuuksia.

Monitoiminen valokuvatulostin ei ole niin suurikokoinen kuin voisi kuvitella, sillä laitteessa ei ole erillistä paperilokeroa A3-paperille. Epson käyttääkin laitteestaan nimitystä small-in-one, monitoimilaitteen all-in-one-nimityksen sijasta.

A3-koossa tulostaminen tapahtuu siten, että ensin annetaan tulostuskomento tietokoneella. Sen jälkeen odotetaan, että tulostin pyytää paperia värinäytöllä. Sitten yksi A3-koon arkki laitetaan tulostimen takaosassa olevaan erikoislokeroon.

A3-kuvatulosteen tulostamiseen menee keskimäärin 4 minuuttia ja 7 sekuntia, mutta kuva on odottamisen arvoinen. Se on terävä ja upea, vaikka värit ovatkin aavistuksen runsaammat kuin tietokoneella olevassa alkuperäisessä kuvassa.

Tulostimme laitteella A4-testiarkkimme, joka on tehty paljastamaan kuvatulosteissa olevia virheitä ja heikkouksia. Seuraavaksi tulostimme 12 kuvaa A3-koossa. Sen jälkeen tulostin ilmoitti, että yksi mustepatruunoista kaipasi vaihtamista, ja vilkaisu tulostimen Windowsissa olevaan asetusohjelmaan kertoi, että pari muutakin mustepatruunaa oli tyhjenemässä.

Kun musteet kuluvat tätä vauhtia, tulee Epson XP-970 melko kalliiksi käytössä, jos tulostaa paljon suuria kuvia. Tulostimen kaikkien kuuden mustepatruunan vaihtaminen maksaa noin 70 euroa, ja xl-patruunoina hinta on noin 119 euroa.

Jos tulostaa kuvia vain harvoin ja tarvitsee tulostimen, jolla voi myös skannata ja kopioida, niin silloin Epson XP-970 on miellyttävä tuttavuus. Laitetta on helppo käyttää 4,3-tuumaisen värinäytön ansiosta, ja kaikki toiminnot toimivat erinomaisesti. Laitteessa on myös lisätoimintoja, kuten mahdollisuus tulostaa cd- ja dvd-levyjen kanteen.


+ Suuria, upeita kuvia

+ Paljon toimintoja

– Tulee kalliiksi kovassa käytössä

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaopas-palvelusta.

 

Conclusion

Epson XP-970 on hyvä ja kompakti ratkaisu, jos tarvitsee monitoimisen tulostimen ja haluaa silloin tällöin tulostaa A3-kuvan.

Ominaisuudet

Merkki
Epson
Tyyppi
Monitoiminen valokuvatulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
A3
Tulostimen tarkkuus
5760 x 1440 dpi
Skannerin tarkkuus
1200 x 4800 dpi (vaakasuuntainen x pystysuuntainen)
Mustepatruunoiden määrä
6
Liitäntä
Usb, wifi
Mitat
47,9‎ x 35,6 x 14,8 cm
Paperilokero
100 arkkia (A4) ja 20 arkkia (valokuvakoko)
A4-kuvan tulostus
2 min 38 s
10 x 15 cm kuvan tulostus
57 s