Epson Expression Premium XP-7100

Laadukas ja monipuolinen tulostin kotikäyttäjälle, joka haluaa tulostaa myös upeita valokuvia.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tulostin #Epson
8.5

Epson Expression Premium XP-7100 on monitoimitulostin, joka yrittää istua kahdella tuolilla yhtä aikaa. Laitteessa on kaikki kotikonttorin tulostimelta vaadittavat ominaisuudet, ja samalla se on myös hyvälaatuinen valokuvatulostin.

Kompromissin vuoksi valmistaja on joutunut tekemään myönnytyksiä, ja Epson XP-7100:ssa on ahkeralle tulostajalle melko pieni, 100 arkin paperilokero. Sen vuoksi paljon tulostavat joutuvat lisäämään paperia tuon tuostakin. Epsonin laitteessa on kuitenkin valokuvapaperille oma 20 arkin paperilokeronsa ja päällä on 30 arkin automaattinen paperinsyöttölaite. Laitteella voi lisäksi tulostaa kuvia ja tekstiä cd- ja dvd-levyille.

Valokuvatulosteet ovat parempia kuin tavallisella konttoritulostimella. Mustan, magentan, syaanin ja keltaisen mustepatruunan lisäksi laitteessa on erillinen musta valokuvatulosteille. Varmaankin sen ansiosta valokuvatulosteissa on hieno syvyys ja kontrasti. Mustan eri sävyt eivät yleensä erotu kunnolla huokeiden konttoritulostimien valokuvatulosteissa, mutta näin ei ole asian laita Epsonilla tulostetuissa testikuvissa.

XP-7100:n kuvatulosteita ei voi ihan verrata varsinaisten valokuvatulostimien jälkeen, mutta ero on niin pieni, että sen huomaamiseksi pitää valokuvatulostimella ja XP-7100:lla tulostetut kuvat asettaa rinnakkain.

Epsonin laitteella voi tulostaa tietokoneelta ja langattomasti älypuhelimelta. Tulostimen etuosassa on lisäksi usb-liitäntä ja paikka sd-muistikortille, joten tulostusmahdollisuudet ovat monipuoliset.

Sivun skannaaminen tai kopioiminen käy nopeasti ja helposti laitteen päällä olevalla A4-skannerilla, kiitos suuren kosketusnäytön, joka kääntyy esiin, kun tulostimen laittaa päälle. Vaikutuksen teki se, että pienestä koostaan huolimatta Expression Premium XP-7100:ssa on automaattinen kaksipuolinen tulostus, sekä skannaus ja kopiointi.

 

+ Hyvät kuvatulosteet
+ Monipuoliset toiminnot
– Pienehkö paperilokero

Katso päivän hinta Epson Expression Premium -monitoimitulostimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Conclusion

Epson Expression Premium XP-7100 -monitoimilaitteessa on monipuoliset tulostusmahdollisuudet, ja tekstin lisäksi laitteella saa tulostettua hyvälaatuisia valokuvia.

Ominaisuudet

Merkki
Epson
Tyyppi
Monitoimimustesuihkutulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
A4
Mustepatruunoiden määrä
5
Liitäntä
Wifi, USB
Mitat
39 x 33,9 x 18,3 cm (L x S x K)
Paperilokero
100 arkkia, 30 arkin automaattisyöttö, lokero 20 valokuvapaperille
A4-kuvan tulostus
1 min 42 s
10 x 15 cm kuvan tulostus
48 s