Den flotte LED-skærm er på hele 4,3 tommer.

HP Color LaserJet Pro 4302fdw

Lasertulostin niille, joilla on suuren kokoluokan tulostustarpeita ja jotka haluavat nopean ja taatusti tehokkaan tulostimen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tulostin #Hewlett Packard (HP)
9.1

HP Color LaserJet Pro 4302fdw ei ole laite, joka  kannattaisi hankkia satunnaiseen tulostamiseen huvin vuoksi. Sen sijaan se on oiva laite, kun tulostustetaan paljon ja värillisenä.

Valokuvien tulostamiseen tulostinta ei voi silti suositella. Se voi sopia hyvin lehtiartikkelin tulostamiseen, mutta koko A4-sivun täyttävät valokuvat näyttävät latteilta ja tylsiltä.

Tämä tulostin soveltuu ennen kaikkea toimistokäyttöön, jossa tulostetaan pitkiä tekstejä ja niihin liittyvää värikästä grafiikkaa. Tulosteet olivat niin teräviä, että meidän oli katsottava mikroskoopilla nähdäksemme pienimmätkin poikkeamat tulostettujen kirjainten reunoissa. Värigrafiikassa oli taipumusta hieman sinertävään sävyyn, mutta muuten olimme erittäin tyytyväisiä tuloksiin.

Tulostin on myös nopea joka suhteessa. Se tarvitsi vain 11 sekuntia lepotilasta heräämiseen, tekstiä ja grafiikkaa sisältävän sivun tulostamiseen, sivun sisään vetämiseen ja lopuksi tulostamiseen myös paperin toiselle puolelle.

Tulostin suoriutui hyvin myös tavanomaisesta A4-kokoisten sivujen tekstin tulostamisesta. Saimme laitteen tulostamaan lähes 30 sivua minuutissa. Tällä nopeudella suuresta tulostelaatikosta on paljon iloa.

Muotoilu on tyylipuhdasda ja lähes riisuttua. Tulostimen päällä ei ole näkyviä painikkeita, ja kieltämättä kesti aikansa ennen kuin löysimme virtapainikkeen tulostimen etuosassa olevasta kapeasta kaistaleesta. Kaikkia toimintoja ohjataan joko näytöllä, HP:n omalla ja erinomaisesti toimivalla ­Windows-sovelluksella tai puhelimen sovelluksella.

Näyttö on yksi parhaista, mitä olemme tulostimissa koskaan nähneet. Se on suuri ja reagoi nopeasti. Käyttökokemus on vähän kuin käyttäisi pientä älypuhelinta vaakasuorassa. Edistyneimmät ominaisuudet on piilotettu, joten kopioinnin, skannauksen ja tulostuksen perustoiminnot ovat helppoja löytää ja käyttää.

Tulostimen neljä suurta  värikasettia – musta kasetti ja kolme muuta väriä – on valmiiksi asennettu, joten laite on käyttövalmis heti pakkauksesta purkaessa, kunhan lukuisten luukkujen suojanauhat on poistettu ja langattoman verkon salasana syötetty tietokonetta varten. Tulostin on kaiken kaikkiaan erinomainen, mutta hinta on myös sen mukainen.


+ Erittäin nopea

+ Helppokäyttöinen

– Grafiikan sinertävä sävy

Conclusion

Lasertulostin niille, joilla on suuren kokoluokan tulostustarpeita ja jotka haluavat nopean ja taatusti tehokkaan tulostimen.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Väri/mv
Väri
Paperikoko
A4
Tulostimen tarkkuus
600 x 600 DPI
Skannerin tarkkuus
1200 DPI
Mustepatruunoiden määrä
4 stk.
Liitäntä
USB, Wi-Fi, Ethernet
Mitat
43,4 x 42 x 38,4 cm
Paperilokero
250
Mv-sivuja minuutissa
29