HP DeskJet 3639

HP DeskJet 3639

HP:n edullinen monitoimitulostin sopii kotikäyttäjän perustarpeisiin. Tulostin toistaa värit luonnollisina, mutta kuvatulosteissa erottuu vaakasuuntainen raidoitus.

tekijä #Tulostin #Hewlett Packard (HP)
6.2

HP DeskJet 3639:n tulostusjälki on monilta osin hyvää tasoa. Kuvatulosteiden värit ovat puhtaat ja luonnolliset, ja kontrasti on moitteeton myös kuvan tummimmilla alueilla. Valitettavasti hyvän väritoiston pilaa ilmeisesti tulostuspään aiheuttama vaakasuuntainen raidoitus, joka erottuu selvästi valmiin tulosteen pinnalla.

Ilman häiritsevää raidoitusta HP:n edullinen monitoimilaite olisi houkutteleva vaihtoehto kotikäyttäjän perustarpeisiin. Laite suoriutuu muilta osin mallikkaasti kaikista kotikonttorin tavanomaisista tulostustehtävistä.

DeskJet 3639 -monitoimilaitteessa ei ole värinäyttöä. Näytön puuttuminen voi usein tehdä tulostimen asentamisesta hankalaa. HP on ratkaissut ongelman opastamalla käyttäjän valmistajan verkkosivustolle, josta ladattava asennusohjelma huolehtii muun muassa laitteen yhdistämisestä langattomaan lähiverkkoon. Tarvittavat toimenpiteet hoituvat yllättävän helposti ja nopeasti.

Tulostaminen sujuu sen sijaan verkkaisempaa vauhtia. Kymmentä tekstisivua saa odotella noin kolme ja puoli minuuttia. Värisivuilla kärsivällisyyttä vaaditaan vieläkin enemmän, sillä kymmenen sivun tulostusaika venyy yli seitsemään minuuttiin.

HP:n ulkomuoto poikkeaa konttorikoneiden perinteisestä tyylistä. Pyöreälinjaisen laitteen kuoret ovat valkoiset, kuvanlukijan kantta ympäröivää sinistä paneelia lukuun ottamatta. Tulostin ei pidä itsestään meteliä, vaan on mukavan hiljainen käytössä.

HP:n liitäntävalikoima on hintaluokassaan tyypillinen. Tulostaminen mobiililaitteilta onnistuu valmistajan sovelluksella, Apple AirPrint-toiminnolla ja wi-fi direct-tekniikalla.

 

+ Helppo käyttöönotto
+ Luonnolliset värit ja hyvä kontrasti
– Hidas tulostus
– Raidalliset kuvatulosteet

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

HP DeskJet 3639 olisi erinomainen monitoimilaite peruskäyttöön, jos raidallisuus ei pilaisi kuvatulosteiden ulkoasua.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)