Scanneren gemmer sig under låget foroven.

HP Envy 6020e

HP Envy 6020e on hyvä pieni toimistotulostin, mutta sen käyttö on hankalahkoa, eikä se sovellu kovin hyvin valokuvien tulostamiseen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tulostin #Hewlett Packard (HP)
6.9

Matala profiili ja vaaleat värit tekevät HP Envy 6020e -tulostimesta tyylikkään näköisen. Siksi on harmillista, että laitteen käyttö ei ole erityisen helppoa. Yritimme tehdä alkuasetuksia ensin HP:n omalla sovelluksella Android-puhelimen kautta, mutta jouduimme luovuttamaan, avaamaan tietokoneen ja asentamaan Windowsiin tarkoitetun sovelluksen.

Sekään ei onnistunut ongelmitta. Tulostimessa on liitäntä USB-kaapelille, mutta sen päälle on liimattu tarra, jossa kehotetaan käyttämään tulostamiseen vain Wi-Fi-yhteyttä. Tulostimen käyttöönotosta tuli sen vuoksi turhan vaikeaa.

Tulostimen etureunassa on useita kosketusnäyttöpainikkeita, joiden avulla voi esimerkiksi ottaa kopioita. Painikkeissa ei ole mitään lukuja, nuolia tai tekstiä, ja käyttö on siksi hankalaa. Jopa niinkin yksinkertainen asia kuin asiakirjasta otettavien kopioiden lukumäärän kasvattaminen edellytti käyttöohjeisiin turvautumista. Tulostimen ohjaaminen puhelimen tai Windowsin sovelluksilla on selvästi helpompaa.

Tulostimella voi tulostaa valokuvia, jos muita vaihtoehtoja ei ole tarjolla, mutta kuvien laatu ei ole loistava. Kuvat ovat hieman latteita, koska käytössä on vain kaksi mustekasettia. Valokuviin käytettävä musta muste on sama, jolla kirjoitetaan myös kaikki tekstit.

Tulostimen yhdessä mustekasetissa on kolme väriä ja toisessa musta. Tämä tarkoittaa, että varsinkin valokuvia tulostaessa värikasetit on vaihdettava suhteellisen usein. Tulostustamista ei nimittäin voi jatkaa, jos yksikin väreistä loppuu.

Tekstien ja värillisten taulukoiden tulostajana laite toimii nopeasti ja ongelmitta, ja tulostuslaatu on juuri sellainen kuin pitääkin.

 


+ Erinomainen toimistotulostimena

+ Puolen vuoden Instant Ink -tilaus

– Hankala käyttää

– Vain kaksi mustekasettia

 

Conclusion

HP Envy 6020e on hyvä pieni toimistotulostin, mutta sen käyttö on hankalahkoa, eikä se sovellu kovin hyvin valokuvien tulostamiseen.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
3-in-1 tulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
A4
Tulostimen tarkkuus
4800 x 1200 DPI
Skannerin tarkkuus
1200 DPI
Mustepatruunoiden määrä
2
Liitäntä
USB ja Wi-Fi
Verkko
Wi-Fi 5
Mitat
43,25 x 36,11 x 13,21 cm
Paperilokero
100 arkkia
A4-kuvan tulostus
3 min. ja 17 sek.
Värisivuja minuutissa
7 sivua/min
Mv-sivuja minuutissa
10 sivua/min