Testissä HP Envy Photo 7830

HP Envy Photo 7830

Erinomainen monitoimitulostin, joka selviää kaikista päivittäisistä tehtävistä.

tekijä #Tulostin #Hewlett Packard (HP)
7.8

HP Envy Photo 7830 on monitoimitulostin, jolla voi tulostamisen lisäksi skannata, kopioida ja faksata. Pääpaino on kuitenkin valokuvien tulostamisessa.

Laitteen käyttöönotto on niin helppoa, että käyttöohjetta ei välttämättä tarvita. Kun Envy Photo 7830 on otettu pois myyntipakkauksesta ja laitettu kasaan, se on kymmenen minuutin sisällä täysin kalibroitu ja valmis tulostamaan langattoman verkon kautta.

Monitoimilaitteen ainoa haittapuoli on se, että 6,75 senttimetrin kosketusnäyttö reagoi suhteellisen hitaasti. Testatessa tuli usein painettua väärää kohtaa valikoissa, sillä näyttö ei ollut erityisen vastaanottavainen.

Liian voimakkaat värit

Testissä tulostettiin kuvia HP:n valokuvapaperille parhaimmalla tulostuslaadulla. Kuvat olivat teräviä ja niissä oli hyvä kontrasti, mutta värit olivat liian kylläisiä. Värikylläisyys näytti ensisilmäyksellä todella upealta, mutta lähemmässä tarkastelussa huomasi, miten se hävitti yksityiskohtia.

Esimerkiksi punaisesta ruususta tuli äärimmäisen punainen, mutta väri peitti ruusunlehtien tummat varjot alleen.

Lisäksi muotokuvia tulostettaessa henkilöiden iho näytti aavistuksen kellertävältä. Sama kellertävä sävy erottui myös mustavalkoisista kuvatulosteista, kun niitä tarkasteli lähemmin.

Tulosta puhelimesta

Tulostimen ohjaaminen HP Smart -sovelluksella on miellyttävän helppoa. Sovelluksella voi säätää tulostimen asetuksia ja tulostaa kuvia suoraan puhelimesta – tai suoraan Facebookista. Toiminto on kätevä ja erittäin käyttäjäystävällinen.

Kuvien tarkastelu, muokkaaminen ja tulostaminen onnistuu myös sd-muistikortilta tai usb-muistilta, joka on kytketty Envy Photo 7830:aan.

HP Envy Photo 7830:ssa on valittavissa hiljainen moodi, jolloin tulostin pitää vähemmän melua mutta tulostaa vastaavasti vähän tavallista hitaammin. Hiljaiselle moodille ei pahemmin ole käyttöä, sillä laite on muutenkin riittävän hiljainen verrattuna moniin kilpailijoihin.

+ Nopea ja helppokäyttöinen
+ Vaivaton käyttöönotto
+ Useita lisätoimintoja
– Liian kylläiset värit

Lisätietoja HP Envy Photo 7830 -monitoimitulostimesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

HP Envy Photo 7830 on kotikonttorin hyödyllinen monitoimilaite. Sen avulla hoituvat päivittäiset tehtävät, mutta kuvista tulee hieman liian värikylläisiä.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
All-in-One
Väri/mv
Väri
Paperikoko
A4
Tulostimen tarkkuus
1200 x 1200 dpi
Skannerin tarkkuus
1200 x 1200 dpi
Mustepatruunoiden määrä
2 (1 musta, 1 kolmivärinen)
Liitäntä
Usb, Wlan, Bluetooth, Ethernet, SD-kortti, HP ePrint, Apple AirPrint, Mopria, DirectPrint
Verkko
Wlan 802.11n
Mitat
45,3 x 41,0 x 19,3 cm
Paperilokero
125 arkkia. automaattinen syöttö 35 arkkia