Du behøver ikke at trække skinner eller bakker ud for at få plads til de færdige udskrifter. De lægger sig fint i hulrummet under scanneren.

HP LaserJet Pro MFP 4102fdwe

LaserJet Pro MFP 4102fdwe sylkee laadukkaita tulosteita todella nopeasti.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tulostin #Hewlett Packard (HP)
8.7

LaserJet Pro MFP 4102fdwe sopii parhaiten paljon tulostaville. Se on raskas ja melko kallis lasertulostin, jolla voi tulostaa tuossa tuokiossa valtavan määrän mustavalkosivuja.

Käyttöönottoon sisältyy työläs asennusprosessi. Itse tulostimen käyttöönotto vie vain muutaman minuutin, mutta sen jälkeen tulostin on käytävä aktivoimassa HP:n verkkosivustolla, ja siellä on otettava kantaa yhteen jos toiseenkin asiaan.

Verkkosivustolla pitää muun muassa sanoa kyllä tai ei HP Instant Ink -tilaukselle, jonka avulla saa automaattisesti uutta väriainetta, kun vanha on loppumassa. Halvin tilausvaihtoehto maksaa euron ja sopii alle kymmenen sivua kuukaudessa tulostaville. Esimerkiksi sata arkkia mustavalkotulosteita saa kuudella eurolla. Palvelussa on kolmen kuukauden ilmainen kokeilujakso, joten siihen voi tutustua ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Kun tulostin on asennettu, se on kuin hyvin öljytty kone, joka tekee sen mitä käsketään.

Ensimmäinen sivu oli valmiina jo kuusi sekuntia sen jälkeen, kun olimme napsauttaneet tulostuspainiketta Windowsissa. Kun tulostimme jatkuvalla tulostuksella asiakirjan, joka sisälsi sekä tekstiä että kuvia, tulostin tulosti jopa 41 sivua minuutissa. Odottaessa ei siis ehdi tylsistyä. ­Lukemat ovat lähellä myös HP:n omia lupauksia tulostimen nopeudesta.

Tulosteet näyttävät hyviltä. Tekstin kirjaimet ovat mustia ja teräviä, eikä esimerkiksi ympyrädiagrammin suurilla yhtenäisillä alueilla näy virheitä tai värimuutoksia.

Toimintoja voi ohjata tulostimen yläosassa olevalla värillisellä kosketusnäytöllä, mutta näyttö on hieman liian pieni esimerkiksi langattoman verkon salasanan syöttämisen yhteydessä. Koska näytölle ei mahdu kokonaista virtuaalista näppäimistöä, kirjaimet on ryhmitelty ja jokaisen yksittäisen kirjaimen valitsemiseksi näyttöä on painettava kaksi kertaa.

Tulostimen pohjalla on paperilokero 250 A4-arkille, ja yläreunassa on arkinsyöttölaite, josta on apua, jos useita asiakirjoja pitää kopioida kerralla. Tämä tulostin sopisi hyvin jonkin yhdistyksen tai pienen yrityksen tulostustarpeisiin.


+ Hyvä tulostuslaatu

+ Nopea

– Hankala käyttöönotto

Conclusion

LaserJet Pro MFP 4102fdwe sylkee laadukkaita tulosteita todella nopeasti.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Laser
Paperikoko
A4
Tulostimen tarkkuus
600 x 600 dpi
Skannerin tarkkuus
1200 x 1200 dpi
Verkko
Wi-Fi 4
Mitat
42 x 39 x 32,3 cm
Paperilokero
250 sivuja
Mv-sivuja minuutissa
41