HP Neverstop Laser MFP 1201n

Hyvälaatuinen mustavalkoinen monitoimilasertulostin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tulostin #Hewlett Packard (HP)
7.3

HP:n uusi lasertulostin, Neverstop 1201n, tuottaa suuret määrät huokeita tulosteita, mutta laitteessa ei ole kaikkia niitä ominaisuuksia, joita mustesuihkutulostimissa on edullisempaan hintaan.

Suurin rajoitus on, että 1201n tekee vain mustavalkoisia tulosteita. Laite ei siis sovellu käyttäjälle, joka haluaa tulostaa valokuvia tai värikkäitä kaavioita. Jos kuitenkin tyytyy mustavalkoisiin tulosteisiin, saa tästä HP:n monitoimilaitteesta käyttövarman tulostimen. Tulostusjälki on veitsenterävää ja tulosteita syntyy nopeasti. Laitteessa ei ole automaattista kaksipuolista tulostusta, vaan se pitää hoitaa manuaalisesti.

1201n on pitkään aikaan ensimmäinen testaamamme tulostin, jossa ei ole langatonta lähiverkkoa. Niinpä tulostin pitää liittää tietokoneeseen usb-kaapelilla, tai sitten tulostimeen liitetään verkkokaapeli. Näin tehdyt liitännät ovat vakaita ja ongelmattomia, mutta mahdollisuus käyttää langatonta lähiverkkoa olisi silti ollut mukava.

Kun yhteys on luotu, voi tulostimen hallintaan käyttää HP:n erinomaista, Windows 10 -järjestelmässä toimivaa sovellusta. Sovelluksella voi ohjata sekä tulostamista että skannausta, ja kaikki toiminnot on esitelty selkeällä ja käyttäjäystävällisellä tavalla. Tulostinta voi ohjata myös sen päällä olevien painikkeiden ja pienen mustavalkonäytön avulla. Näyttö on kuitenkin niin pieni, että sen avulla kannattaa lähinnä ottaa kopioita.

Tulostusalustan vieressä on pieni kumikansi. Kun kannen ottaa pois, pääsee lisäämään väriainetta tulostimeen. Tässä HP:n tulostimessa ei siis tarvitse avata koko laitetta, kun väriaine loppuu. Väriaineen lisäyssarja, jossa on väriainetta noin 2500 sivun tulostamiseen, pitää ostaa erikseen. Se maksaa noin 25 euroa, joten tulosteet ovat todella huokeita. HP:n lasertulostin ei kuulu huokeimpien testaamiemme joukkoon, mutta jos tulostettavaa on paljon, kompensoivat edulliset käyttökustannukset monitoimitulostimen kallista hintaa.


+ Huokeat tulosteet

+ Vie vähän tilaa pöydällä

– Niukasti toimintoja

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

HP:n monitoimitulostimessa on vähän toimintoja, mutta paljon tulostavalle mustavalkolaserin käyttö tulee edulliseksi.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Lasertulostin
Väri/mv
M/v
Paperikoko
A4
Tulostimen tarkkuus
600 x 600 dpi
Skannerin tarkkuus
600 dpi
Liitäntä
Usb
Verkko
Johdollinen
Mitat
380,5 x 385 x 521 mm
Paperilokero
150 arkkia
Mv-sivuja minuutissa
21