HP OfficeJet Pro 7720

HP OfficeJet Pro 7720

Tehokas monitoimitulostin kotikonttoriin.

tekijä #Tulostin #Hewlett Packard (HP)
7.7

HP OfficeJet Pro 7720 on HP:n uusi, kohtuuhintainen monitoimitulostin kotikonttoriin.

Laitteen käyttöönotto on tehty erittäin helpoksi. Pitää vain poistaa muutamia sinisiä teippejä ja laittaa neljä väripatruunaa paikoilleen, niin laite on käyttövalmis alle viidessä minuutissa.

OfficeJet Pro 7720 liitettiin lopuksi testaajan kotiverkkoon, mikä mahdollistaa langattoman tulostuksen kannettavasta tietokoneesta. Kaikki toimenpiteet onnistuivat ilman käyttöohjeen lukemista, sillä vaiheittain etenevä opastus näkyi monitoimilaitteen pikkunäytössä. Kosketusnäyttö on erinomainen silloin, kun tarvitaan tietoa. Kosketustoimintojen käyttäminen voi kuitenkin olla hankalaa, kun sormenpäillä pitää osua pieniin kenttiin, kuten esimerkiksi näyttönäppäimistön kirjaimiin.

Laitetta testattiin ensin tulostamalla muutamia valokuvia parhaalla laadulla. Kuvatulosteista tuli niin räikeän värisiä, että ne näyttivät epäluonnollisilta. Varsinkin vihreistä alueista, kuten nurmikentistä, tuli niin värikylläisiä, että muistuttivat lähinnä tekonurmea.

7720:n puutteita valokuvatulostimena hyvittää se, että yleisten toimistotehtävien hoitaminen sujuu mallikkaasti. Esimerkiksi tekstiä ja värillistä grafiikkaa sisältävän paperiarkin hyvälaatuinen kopio syntyi vain kahdeksassa sekunnissa. Myös skannaus ja tekstiasiakirjojen tulostaminen sujuivat hyvin, vaikka suuriin yksivärisiin pintoihin ilmestyikin tulostuksen aikana ohuita vaakasuoria viivoja. Muuten jälki oli terävää ja komeaa.

HP:n monitoimilaite tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia sekä tulostukseen että skannaukseen. Skannatun sivun voi esimerkiksi lähettää sähköpostiosoitteeseen tai Google Drive -pilvipalvelussa olevaan kansioon. Se onnistuu todella helposti. Kun oman sähköpostiosoitteen on ensin tallentanut tulostimeen, voi skannerin lasilevyllä olevan sivun lähettää sähköpostiin muutamalla kosketusnäytön painalluksella.

Tulostaminen on puolestaan mahdollista sekä tulostinkaapelin että langattoman lähiverkon kautta. Testauksessa käytettiin jälkimmäistä vaihtoehtoa ja se toimi moitteettomasti ja nopeasti. Tulostimella on oma sähköpostiosoitteensa, johon voi lähettää asiakirjoja tulostettavaksi, niin että ne ovat valmiina kotiin tultaessa. Tällainen mahdollisuus on hyvä olla olemassa, vaikka sille ei nyt heti keksisikään käyttöä.

Monitoimilaitteessa on lisäksi yhdysrakenteinen faksimodeemi. Sen HP olisi jo voinut siirtää eläkkeelle ja laskea samalla hieman laitteen hintaa.

Kaiken kaikkiaan HP OfficeJet Pro 7720 on hyvä monitoimitulostin kotikonttoriin.

 

+ Neljä värikasettia
+ Paljon toimintoja
+ Helppo käyttöönotto
– Räikeät värit kuvatulosteissa

Lisätietoja HP OfficeJet Pro 7720 -monitoimitulostimesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

HP:n uuden monitoimitulostimen avulla on helppo suorittaa kaikki tulostustehtävät kotikonttorissa. Kuvatulosteet olisivat kuitenkin voineet olla parempia.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Monitoimitulostin/mustesuihkutulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
Max A3
Tulostimen tarkkuus
4800 x 1200 dpi
Skannerin tarkkuus
Max 1200 x 1200 dpi
Mustepatruunoiden määrä
4
Liitäntä
Apple AirPrint, HP ePrint, langaton suoratulostus, Mopria-sertifikaatti ja Google Cloud Print
Verkko
802.11n
Mitat
58,4 x 44,5 x 30,7 cm
Paperilokero
250 arkkia
A4-kuvan tulostus
1 min 12 s
10 x 15 cm kuvan tulostus
39 s