HP PageWide Pro 477dw

HP PageWide Pro 477dw

Hitaasti kiiruhtava toimistojuhta

tekijä Henning Rasmussen #Tulostin #Hewlett Packard (HP)
8.0

KotiMikro on testannut hitaita tulostimia ennenkin, mutta nyt tuli ensimmäisen kerran vastaan laite, jonka ensimmäistä sivua sai odottaa yli kaksi minuuttia. HP PageWide Pro 477dw tulosti tekstiä ja grafiikkaa sisältävän 48 sivun dokumentin reilussa seitsemässä minuutissa. Tulos on kaukana HP:n lupaamasta 40 sivun minuuttivauhdista.
HP:n puolustukseksi on kuitenkin todettava, että hitaimmillaan laite oli vain tulostaessaan PDF-asiakirjoja, joissa oli runsaasti grafiikkaa ja tekstiä. Tekstiä sisältävän Word-asiakirjan tulostus hoituu HP:ltä mallikkaan vauhdikkaasti.
HP otetiin ensin käyttöön langattomassa verkossa, mutta siinä laite toimi niin hitaasti, että tulostin asennettiin uudelleen tavallisena usb-tulostimena. Hämmästys oli melkoinen, kun kävi ilmi, että tulostusajat olivat aavistuksen hitaampia usb-kaapelin kautta.
HP:n kookas malli tarjoaa käyttöön hyvin varustellun monitoimilaitteen. Ominaisuuksiin kuuluu muun muassa nfc ja wifi direct, joilla tulostus onnistuu mobiililaitteista. Eprint-toiminnon avulla voi lähertää tulostustyöt tulostimen sähköpostiosoitteeseen, ja automaattisella arkinsyötöllä voi tehdä nippukaupalla kopioita. Faksikin löytyy, jos sellaista joku vielä tarvitsee.
Hieman halpismainen vaikutelma synty, kun paperikaukalo ei tahdo sulkeutua kunnolla. Paperin lisäämisen jälkeen tulostin kehotti sinnikkäästi lisäämään paperia – siihen asti, kunnes tulostimesta kytkettiin virta pois ja laite käynnistettiin uudelleen. Eprint-toimintoa ei saatu kunnolla toimimaan, vaan sähköposti palautti ilmoituksen palvelinvirheestä. Yli 500 euron hintaluokassa olisi kaiken kaikkiaan odottanut vähän luonnikkaampaa suoritusta.

Arvio

Hyvin varusteltu monitoimitulostin, joka yllätti hitaudellaan.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Monitoimimustesuihkutulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
A4
Tulostimen tarkkuus
2400 x 1200 DPI
Liitäntä
USB, WLAN, LAN, ePrint, WiFi Direct, NFC
Värisivuja minuutissa
40 sivua/min
Mv-sivuja minuutissa
40 sivua/min