Blæktankene sidder placeret i hver sin side af printeren. Den sorte tank til højre er næsten dobbelt så stor som de tre farvetanke i venstre side.

HP Smart Tank Plus 570

Laadukas monitoimitulostin, jossa on suuret, itse täytettävät mustesäiliöt.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tulostin #Hewlett Packard (HP)
7.8

HP:n uusi monitoiminen mustesuihkutulostin, Smart Tank Plus 570, on laite, jonka mustesäiliöt käyttäjä täyttää itse. Laitteen mukana tulee neljä mustepulloa, jotka sisältävät tarvittavat värit: syaanin, magentan, keltaisen ja mustan. Pakkauksessa on lisäksi ylimääräinen pullo mustaa mustetta, joten pääasiassa tekstiasiakirjoja tulostava pärjää pitkälle. Mustaa väriä on pulloissa 135 millilitraa, eli lähes tuplasti enemmän kuin 70 millilitran väripulloissa.

Mustesäiliöiden täyttäminen on helppoa. Mustepullojen yläosassa on pieni venttiili, joka työnnetään mustesäiliöiden yläpuolella olevaan aukkoon. Sen jälkeen muste valuu säiliöön joko itsekseen tai mustepulloa kevyesti puristamalla. Neljän mustesäiliön täyttäminen onnistui ilman, että sormet tai pöytä olisivat tulleet musteeseen. Kätevää on se, että tulostimen etuosasta näkee suoraan mustesäiliöihin, jolloin ei tarvitse arvailla, onko muste loppumassa.

Kun tulostin on asennettu käyttövalmiiksi, jäljelle jää yllättävän paljon muovia, jota on käytetty laitteen pakkaamiseen ja suojaamiseen kuljetuksen ajaksi. Normaalisti pakkausmuoveihin ei tule kiinnittäneeksi sen suurempaa huomiota, mutta tässä tapauksessa muovia oli todella paljon, muun muassa mustepullojen vuoksi. Jokainen mustepullo oli pakattu erikseen muovipussiin ja kääritty vielä ylenpalttisesti teippiin. Seuraavalla kerralla HP voisi ajatella ympäristöä vähän enemmän.

Helppo käyttöönotto

HP Smart Tank Plus 570:n käyttöönotto on helppoa, sillä käyttäjän tarvitsee vain seurata selkeitä, suomenkielisiä ohjeita. Myös näytöllä näkyvät valikot ovat suomeksi. Erinomainen mustavalkoinen näyttö on 2,2-tuumainen ja toimii kosketuksella.

Android- ja iOS-laitteille tarkoitettu HP Smart -sovellus on huolella tehty. Sovelluksessa on helppo liikkua monitoimitulostimen lukuisissa toiminnoissa. Testatessa puhelimen liittäminen langattomasti tulostimeen sujui ongelmitta, ja puhelimella voi ohjata tulostimen kaikkia toimintoja. Lisäksi asiakirjan voi skannata langattoman lähiverkon kautta suoraan puhelimeen.

Smart Tank Plus 570:n tulostuslaatu jää hieman jälkeen tämän hintaluokan parhaista laitteista, mutta parhaat tulostimet tulevat yleensä kalliimmiksi käytössä tai niissä ei ole yhdysrakenteista skanneria, kuten HP:n laitteessa. Jos haluaa tekstiasiakirjojen lisäksi tulostaa myös valokuvia, on Smart Tank Plus 570 erinomainen kompromissi.

Parasta HP:n tulostimessa ovat suhteellisen edulliset tulosteet. Valmistajan mukaan yhdellä musteiden täyttökerralla tulostaa jopa 12000 mustavalkosivua ja 8000 värisivua. Tulostimen kokonaiskustannuksista hyötyy parhaiten silloin, jos tulostustarve on melko suuri. HP suositteleekin Smart Tank Plus 570 -monitoimitulostinta käyttäjälle, joka tulostaa 400-800 sivua kuukaudessa.

 


+ Hyvä tulostuslaatu

+ Alhaiset käyttökustannukset

– Pakkausmuovin määrä

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

HP:n monitoimitulostin sopii käyttäjälle, jolla on suuri tulostustarve. Kookkaiden mustesäiliöiden ansiosta tulostuskustannukset jäävät alhaisiksi.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Monitoimitulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
A4
Tulostimen tarkkuus
4800 x 1200 dpi
Skannerin tarkkuus
1200 x 1200 dpi
Mustepatruunoiden määrä
4
Liitäntä
Usb
Verkko
802.11n
Mitat
449 x 373 x 198 mm
Paperilokero
100 arkkia
Värisivuja minuutissa
5
Mv-sivuja minuutissa
11