Tulostin on samaa kokoluokkaa kuin puhelin.

HP Sprocket Plus

Kannettava valokuvatulostin, joka tulostaa pieniä värikuvia lämpötulostuksen avulla.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Tulostin #Hewlett Packard (HP)
8.5

HP Sprocket Plus on niin pieni ja ohut valokuvatulostin, että se mahtuu suureen taskuun. Tulostin toimii akulla ja käyttää HP Zink -valokuvapaperia 5,8 x 8,6 senttimetrin kokoisten kuvien tulostukseen. Mustepatruunoita tai muita värilähteitä ei tarvita, sillä laite käyttää lämpötulostusta.

Sprocket Plus otetaan käyttöön Android- tai iOS-puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla (ei toimi tietokoneen kanssa). Ohjattu toiminto löytää tulostimen bluetooth-yhteyden kautta ja tulostin on hetkessä käyttövalmis.

Sovelluksen avulla voi tulostaa sekä puhelimessa että Facebookissa, Instagramissa ja Googlessa olevia kuvia, ja uusia kuvia voi luonnollisesti ottaa puhelimen kameralla. Sovellus on helppokäyttöinen, mutta se kaatui testauksen aikana pari kertaa ja piti käynnistää uudelleen.

Kuvia voi muokata ja personoida ennen tulostamista. Muun muassa kuvien kontrastia, kirkkautta ja värejä voi säätää. Lisäksi kuviin voi lisätä tekstiä, pieniä merkkejä ja jopa näkymättömiä koodeja esimerkiksi sijainnista. Näkymättömät koodit saa näkyviin puhelimen kameralla. Toiminto on lähinnä hauska, mutta voi siitä olla joskus hyötyäkin.

Yhden kuvan tulostaminen langattoman yhteyden kautta vie noin 59 sekuntia. Tulostimeen mahtuu 10 arkkia HP Zink -valokuvapaperia, joka toimii myös tarrana.

Tulostimen akussa riittää virtaa noin 25 kuvan tulostamiseen, ja sovellus näyttää koko ajan akun varaustilan. HP Zink -valokuvatarrapaperia myydään 20 arkin pakkauksissa. Pakkaus maksaa noin 15 euroa, joten yhdelle tulosteelle tulee hinnaksi 75 senttiä. Mitään ihan halpaa lystiä se ei siis ole.

Tulosteet ovat laadultaan yllättävän hyviä. Värit ovat voimakkaat ja upeat, niissä on hyvä kylläisyys ja sopiva väritasapaino. Myös yksityiskohdat erottuvat kuvista. Vaaleammista väreistä tulee kuitenkin helposti vähän liian voimakkaita ja ne saavat sinivihreän sävyn.

Silti muihin kokeilemiimme Zink-tulostustekniikkaa käyttäviin laitteisiin verrattuna HP Sprocket Plus on ehdottomasti paras.


+ Helppo käyttää
+ Hyvä kuvanlaatu
– Hieman epävakaa sovellus
– Kallista erikoispaperia


Katso päivän hinta HP Sprocket Plus -valokuvatulostimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Conclusion

HP Sprocket Plus on helppokäyttöinen ja hyvälaatuisia kuvia tekevä minitulostin. Se on kokeilemistamme Zink-tulostustekniikkaa käyttävistä laitteista paras.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Lämpötulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
5,8 x 8,6 cm
Tulostimen tarkkuus
313 x 400 dpi
Skannerin tarkkuus
-
Mustepatruunoiden määrä
-
Kasetin kapasiteetti
-
Liitäntä
Usb (lataus)
Verkko
Bluetooth
Mitat
14,2 x 8,9 x 1,8 cm
Paperilokero
10 arkkia
A4-kuvan tulostus
-
10 x 15 cm kuvan tulostus
59 s
Värisivuja minuutissa
-
Mv-sivuja minuutissa
-