HP Sprocket Select

Tulosta pikkukuvia missä ja milloin tahansa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tulostin #Hewlett Packard (HP)
7.5

HP Sprocket Select -valokuvatulostin sopii käyttäjälle, jolle on tärkeämpää, että kuvia voi tulostaa missä ja milloin tahansa kuin että kuvatulosteet ovat huippulaatuisia.

HP:n minitulostin on suunnilleen matkapuhelimen kokoinen, joten se kulkee helposti mukana. Sprocket Select on varustettu ladattavalla akulla, mikä tuo joustoa laitteen käyttöön.

Oma puhelin on helppo parittaa tulostimen kanssa HP:n sovelluksen avulla, joka on saatavana Android-puhelimille ja iPhonelle. Parittamisen jälkeen tarvitaan vain muutama napautus sovelluksessa kuvan tulostamiseksi.

Sprocket Selectistä kuuluu tulostaessa voimakas särisevä ääni, mikä saa ensin uskomaan, että jotain on vialla. Kuva tulostui kuitenkin ongelmitta vajaassa minuutissa.

Kuvatulosteiden laadussa ei ole hurraamista. Värintoisto on kehnompi kuin huokeimmassa testaamassamme mustesuihkutulostimessa, ja vaaleat ihon sävyt ihmisten kasvoissa muuttuvat lähes valkoisiksi.

HP:n minitulostin toimii parhaiten erikoisuutena. Puhelinta on hauska käyttää eräänlaisena Polaroid-kamerana, sillä kuvan ottamisen jälkeen sen saa paperille noin minuutissa. Tulostin käyttää tarrataustaista paperia.

Kuvista saa vain yhden kokoisia, lompakkoon sopivaa luottokorttikokoa. Tulostimeen mahtuu kerralla 10 arkkia erikoispaperia. Paperin lisäämiseksi tulostimen kansi pitää nostaa ja irrottaa ja sen jälkeen lokeroon laitetaan uusi nippu paperia. Kannen saa napsautettua helposti takaisin paikalleen, ja laite on valmis tulostamaan.

Tulostimen käyttämän HP Zink -valokuvapaperin 20 arkin pakkaus maksaa noin 15 euroa. Paperin lisäksi ei kuitenkaan tarvitse ostaa mustetta tai värijauhetta, sillä paperin sisältämät värit saadaan esiin lämpötulostustekniikalla.

Kuviin voi tehdä pieniä muokkauksia tulostimen sovelluksella. Kuviin saa lisättyä esimerkiksi värisuodattimia, tekstinpätkän tai värikkäitä kuvakkeita ennen tulostamista.

Tulostimen latauskaapeli käyttää jo hieman vanhentunutta micro-usb-standardia. Se ei ole kovin hyvä ratkaisu laitteessa, jota käytetään älypuhelimen kanssa, sillä lähes kaikissa älypuhelimissa on nykyään usb-c-liitäntä.


+ Helppo käyttää

+ Paperikuvia alle minuutissa

– Huono kuvanlaatu

– Vanhentunut usb-standardi

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

 

Conclusion

HP Sprocket Select -valokuvatulostin kannattaa hankkia vain siinä tapauksessa, että haluaa saada kuvat paperille saman tien, riippumatta siitä, missä on.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Minitulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
5,8 x 8,7 cm
Tulostimen tarkkuus
321 x 600 dpi
Liitäntä
Bluetooth
Mitat
13 x 8,8 x 1,75 cm
Paperilokero
10 arkkia