Det tager kun lidt et over et minut at udskrive et billede fra din telefon.

HP Sprocket Studio

Tulosta kuvia älypuhelimesta mukana kulkevalla pikkutulostimella.

tekijä #Tulostin #Hewlett Packard (HP)
7.4

Pienet, kannettavat tulostimet ovat nykyään suosittuja. Varsinkin nuoret pitävät mahdollisuudesta tulostaa kuvia älypuhelimesta heti kuvien ottamisen jälkeen.

HP Sprocket Studio on paras testaamistamme pikkutulostimista. Laitteella voi tulostaa kuvia Android- ja iOS-laitteista erityisen Sprocket-sovelluksen avulla. Tulostaminen onnistuu myös tietokoneelta bluetooth-yhteyden kautta, mutta tulostin on ensisijaisesti tarkoitettu käytettäväksi puhelinsovelluksen kanssa.

Sprocket-sovellus löytää tulostimen nopeasti bluetoothin avulla, mikä jälkeen kuvia voi ryhtyä tulostamaan puhelimesta.

Kuvia pystyy muokkaamaan sovelluksessa ennen tulostamista. Kuviin voi esimerkiksi lisätä leikekuvia, kuten hassuja hattuja tai tekstinpätkiä. Kuvien piristäminen on helppoa ja hauskaa vaikkapa vaihtamalla elementtien paikkaa ja suurentamalla tai pienentämällä niitä sormia levittämällä tai nipistämällä.

Kun kuvaa on muokattu tarpeeksi, tarvitsee vain napauttaa tulostuspainiketta. Tulostaminen käynnistyy muutaman sekunnin kuluttua ja kestää 1-2 minuuttia. Tapahtumaa on mukava seurata, sillä Sprocket Studio käyttää erityistä lämpötulostustekniikka, jossa paperi menee tulostimen läpi neljä kertaa, koska värit lisätään värinauhalta yksi kerrallaan. Kohde tulee hitaasti näkyviin paperille värikerrosten lisäämisen myötä.

Kuvien koko on 10 x 15 senttimetriä, mutta paperi on vähän pidempää. Pitkulaisen paperin molemmissa päissä on valkoinen reuna, mutta sen saa revittyä pois katkoviivaa pitkin ja jäljelle jää vain pelkkä kuva.

Meillä on ollut tapana verrata uusien tulostimien tekemiä tulosteita parhaiden testaamiemme valokuvatulostimien tulosteisiin. Nyt se ei kuitenkaan ollut tarpeellista nähdäksemme, että Sprocket Studion tulostuslaatu jää hieman jälkeen. Värit eivät vastanneet täysin puhelimessa olleen alkuperäisen kuvan värejä. Se näkyi selkeimmin kasvojen erilaisessa värisävyssä. Tarkkuus ja terävyys eivät myöskään olleet huippuluokkaa, joten Sprocket Studion tulosteiden laatu ei ole verrattavissa saman hintaluokan mustesuihkutulostimien tulostuslaatuun.

Se ei ole silti mikään syy olla ostamatta HP:n pikkutulostinta. Laitteessa on muita hyviä puolia, jotka voivat olla käyttäjälle tärkeitä. Tulostin on ensinnäkin helppo ottaa mukaan. Tosin laite pitää liittää pistorasiaan virran saamiseksi, mutta lisävarusteena voi hankkia akun, jolloin pistorasioista ei tarvitse välittää.

Lämpötulostustekniikassa ei tarvita mustetta tai värijauhetta. Siksi käyttäjän ei tarvitse olla huolissaan, vaikka tulostaisi vain harvoin, sillä tukkeutuneista tai kuivuneista värisuuttimista ei ole pelkoa. Tulostimen käyttämä valokuvapaperi ja värikasetti ostetaan samassa pakkauksessa, ja 80 arkin pakkaus maksaa noin 37 euroa. Tulostimen myyntipakkauksen mukana tulee 10 arkkia valokuvapaperia, jolla pääsee alkuun.

Sprocketissa on erityinen toiminto, jonka ansiosta puhelimessa olevalta videolta voi tulostaa yksittäisiä stillkuvia. Kun puhelimen kameran kohdistaa tulostettuun kuvaan, asettaa Sprocket-sovellus kyseisen videon tulosteen päälle, jolloin kuva ”herää” eloon puhelimen näytöllä. Toiminto on tehty hyvin, ja jos videon laittaa esimerkiksi Facebookiin, voivat ihmiset, joille on antanut videosta napatun stillkuvan, käyttää samaa erikoistoimintoa Sprocket-sovelluksella.

Sovellus tallentaa myös tiedot siitä, missä kuva on otettu, joten kun puhelimen kameran kohdistaa tulostettuun kuvaan, voi samalla tarkastella Google Street View -katunäkymiä kuvan ottopaikalta. Idea on mainio ja toteutus toimii todella hyvin.

Jos ei ole tarvetta kuljettaa tulostinta jatkuvasti mukana, saa Sprocket Studion hinnalla paljon paremman tulostimen, jolla voi kaiken lisäksi tulostaa A4-koossa.

 


+ Helppo kuljettaa mukana

+ Helppokäyttöinen sovellus

– Heikohko kuvanlaatu

 

Lisätietoja HP Sprocket Studio -tulostimesta on valmistajan sivuilla.

Arvio

HP:n kannettavassa tulostimessa on hauskoja toimintoja, mutta kuvanlaatu voisi olla parempi.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Lämpötulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
10 x 15 cm
Tulostimen tarkkuus
300 dpi
Liitäntä
Bluetooth
Mitat
169 x 273 x 68 mm
10 x 15 cm kuvan tulostus
Noin 90 s