HP Tango X -tulostin on kompakti, nopea ja helppokäyttöinen.

HP Tango X

Tyylikäs puhelimella käytettävä tulostin.

tekijä #Tulostin #Hewlett Packard (HP)
8.6

HP Tango X ei näytä ensisilmäyksellä lainkaan tulostimelta. Pyöristetyin kulmin varustetussa valkoisessa laatikossa ei ole painikkeita, merkkivaloja tai liitäntöjä virtajohtoa lukuun ottamatta. Tulostimessa on lisäksi paksusta kankaasta tehty suojus, jonka sisään laite voidaan kääriä.

Tango X:n käyttöönotto tapahtuu mobiilisovelluksen avulla, joka luo ensiyhteyden laitteeseen. Sen jälkeen annetaan langattoman verkon salasana, minkä jälkeen tulostin on valmis käyttöön. Tosin sitä ennen pitää asentaa mustepatruunat ja laittaa tulostuspaperia paperilokeroon. Tehtävät sujuvat helposti, mutta HP olisi voinut sisällyttää myös nämä vaiheet ohjattuun toimintoon.

Tango X:ää voi käyttää tavallisena tulostimena, mutta on selvää, että laite on tarkoitettu käytettäväksi mobiililaitteilla. HP Smart App -sovellus näyttää tulostimen tilan, ja sovelluksen kautta tapahtuu kuvien ja dokumenttien tulostus sekä tärkeimpien asetusten hallinta. HP Smart App sisältää myös jakotoiminnon muille sovelluksille, jotta ne voivat käyttää tulostinta. Näin tulostaminen on mahdollista mistä tahansa mobiililaitteesta ja sijainnista riippumatta.

Tulosteet ovat laadukkaita. Yksityiskohdat erottuvat selkeästi, ohuet viivat ja negatiiviteksti ovat kunnossa ja värisävyt ovat näkyviä aina kahden prosentin peittoon asti. Kuvat ovat teräviä ja näyttävät upeilta hyvine värisiirtymineen. Itse asiassa kuvat ovat vähän liiankin upeita, sillä värikylläisyys on tavallista suurempi.

Tulostusnopeus on ihan kohtuullinen. Kuvia sisältävät A4-sivut tulostuvat 20-30 sekunnissa, ja yksittäisiä värielementtejä sisältäviä tekstisivuja tulostuu kuusi kappaletta minuutissa. Pelkkää mustaa sisältävä sivu tulostuu alle kuudessa sekunnissa, eli minuutissa tulostuu yli kymmenen sivua. Valokuvapaperille tulostettuun kymppikuvaan menee noin 80 sekuntia, tiedostokoosta riippuen.

Tulostimen sovelluksessa on lisäksi skannaustoiminto, joten dokumentteja voi kuvata suoraan tulostettavaksi. Toiminto kuulostaa kätevältä ja on helppokäyttöinen, mutta valaistusta on vaikea hallita, eikä mobiilikameran laatu vastaa oikean skannerin laatua edes parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Toiminto sopii tilapäiseen käyttöön, mutta ei tärkeisiin työtehtäviin.

Maksullinen mustepalvelu

HP Instant Ink -palvelun kuukausimaksua vastaan saa automaattisesti uudet mustepatruunat postitse, kun tulostin huomaa, että muste on käymässä vähiin. Kuukausimaksu määräytyy tulostettavien sivumäärien mukaan, ja jos kuukausittainen kulutus on tiedossa, on palvelua järkevä käyttää. Bonuksena voi tulostaa valokuvia älypuhelimesta maksutta Tangon ja HP Instant Inkin avulla.


+ Huomaamaton
+ Helppo käyttöönotto
+ Hyvä tulostusjälki
+ Kätevä mustepalvelu
– Skannaustoiminto


Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

HP Tango X on mobiililaitteilla käytettävä huomaamaton ja käyttäjäystävällinen tulostin. Tulostuslaatu on hyvä ja hallinta helppoa.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Mustesuihkutulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
A4, valokuvapaperi
Tulostimen tarkkuus
4800 x 1200 dpi
Skannerin tarkkuus
-
Mustepatruunoiden määrä
2
Kasetin kapasiteetti
600/400 sivua (mustavalko/väri)
Liitäntä
WiFi
Verkko
Wlan 802.11n
Mitat
38,9 x 24,6 x 9,1 cm (L x S x K)
Paperilokero
50 arkkia
Muuta
Kangassuojus
A4-kuvan tulostus
30 s
10 x 15 cm kuvan tulostus
80 s
Värisivuja minuutissa
8
Mv-sivuja minuutissa
10