Testissä Motorola Polaroid Insta-Share Printer, jolla voi tulostaa kuvia suoraan puhelimesta.

Motorola Polaroid Insta-Share Printer

Motorolan puhelimeen kiinnitettävä mobiilitulostin, jolla saa tulostettua pienikokoisia värikuvia suoraan puhelimesta.

tekijä #Tulostin #Motorola
6.4

Polaroid Insta-Share on melko epätavallinen pieni tulostin. Se on Motorolan Moto Z -malliston puhelimille tarkoitettu lisäosa, joka kiinnitetään puhelimeen magneettisella liittimellä, ja jolla voi tulostaa kuvia suoraan puhelimesta. Insta-Share-tulostinta ei siis voi käyttää muiden kuin Moto Z -puhelimien kanssa.

Lisäosan käyttöönotto on helppoa. Tulostimeen mahtuu 20 arkkia erityistä Zink-valokuvapaperia, ja ainoa virhe, jonka voi tehdä, on se, että paperit laitetaan väärin päin. Jos näin käy, tarvitsee valokuvapaperit vain kääntää toisin päin.

Tulostin pysyy magneetin avulla tiukasti kiinni Motorolan puhelimessa. Tulostimen yhdysrakenteinen akku latautuu samaan aikaan puhelimen kanssa, kun laitteet on liitetty toisiinsa. Tulostin pystyy yhdellä latauksella tulostamaan 20 kuvaa. Tulostinosaa liitettäessä puhelin tarjoutuu etsimään ja asentamaan lisäosaan kuuluvan sovelluksen, ja siihen menee vain muutaman minuutti.

Sovelluksen avulla on helppo ottaa kuvia, ja niitä voi hieman muokata ennen paikan päällä tulostamista. Yhden kuvan tulostamiseen menee runsaat 30 sekuntia. Erikoista on se, että sovelluksessa on oletuksena kuvien rajaus. Asiasta olisi mukava päättää itse, sillä se johtaa helposti tulosteisiin, jotka eivät toimi, sillä tulostimen paperikoko on vain 5,1 x 7,6 senttimetriä – eli kymppikuvaa selvästi pienempi. Zink-tekniikka tulostaa ilman mustetta ja valokuvapaperissa on tarratausta kiinnittämistä varten. Halpaa tulostaminen ei ole, sillä 50 arkin pakkaus maksaa noin 40 euroa.

Ja samoin kuin entisaikojen Polaroid-kameroilla otetuissa kuvissa, kuvanlaatu ei ole samalla tasolla muiden tekniikoiden kanssa. Värit näyttävät vähän valjuilta ja helposti suttuisilta, ja varsinkin vihreän eri sävyistä puuttuu särmää.

Motorolan Polaroid Insta-Share -tulostin on ideana hauska ja sopii käyttäjälle, joka haluaa tulostaa pieniä tilannekuvia paikan päällä. Jos taas kuvan koko ja laatu ovat tärkeitä, kannattaa kääntyä mustesuihkutulostimen puoleen.

 

+ Helppo käyttää
+ Yhdysrakenteinen akku
– Pieni paperikoko
– Kuvanlaatu

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Motorolan Moto Z -puhelimiin liitettävä mobiilitulostin hoitaa tehtävänsä hyvin. Kuvanlaatu on kuitenkin selvästi heikompi kuin mustesuihkutulostimella tulostettaessa.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Tyyppi
Mobiilitulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
5,1 x 7,6 cm
Liitäntä
Motorola Moto Mod -lisäkuori
Mitat
15,4 x 7,4 x 2,0 cm (K x L x S)
Paperilokero
20 arkkia
Muuta
500 mAh akku
Värisivuja minuutissa
2