Näytöllä varustetun da Vinci Junior 2.0 Mix -tulostimen valikkorakenne on erittäin selkeä. Jäimme kuitenkin kaipaamaan mahdollisuutta luoda langaton tulostusyhteys suoraan näytöltä.

XYZ da Vinci Junior 2.0 Mix

XYZ da Vinci Junior 2.0 Mix -tulostimella voi tehdä liukuvärjättyjä esineitä. Käyttöohjeen huonot kuvat hidastavat kuitenkin laitteen kokoamista.

tekijä Christian Slot #Tulostin #XYZ Printing
8.6

XYZ da Vinci Junior 2.0 Mix on XYZprinting-yhtiön 3D-tulostin, joka tuottaa hienoja kolmiulotteisia tulosteita. Kyseessä on yhtiön ensimmäinen tulostin, jolla voi tulostaa liukuväreillä.

XYZprinting-yhtiön 3D-tulostinta testattiin intensiivisesti kolme päivää, ja siinä ajassa saatiin tulostettua menestyksekkäästi noin kymmenen laitetta: Muun muassa iPad-teline, ovistoppari, munakuppi ja mittalusikka keittiöön. Nyt on sitten lahjoja varastossa useampiakin vierailuja varten.

Huono käyttöohje
Ennen kuin 3D-tulosteita päästään tekemään, pitää da Vinci Junior 2.0 Mixin osat koota yhteen. Tässä vaiheessa törmättiin ensimmäisiin ongelmiin.

Käyttöohjeen kuvat, joiden pitäisi antaa selkeä vaihe-vaiheelta-opastus, ovat huonoja. Jos testaajalla ei olisi ollut kollegaa, joka on koonnut XYZ 3D -tulostimen aikaisemmin, olisi tehtävä saattanut jäädä puolitiehen. Ihmetellä sopii, miksi valmistaja ei korvaa mallikuvia yksinkertaisella grafiikalla.

Mukana tuleva XYZware-ohjelma toimii enimmäkseen erinomaisesti. Ohjelma on vakaa, ja siihen saa nopeasti tuotua XYZ-yhtiön tietokannasta ladattuja malleja. Olisi kuitenkin ollut hyvä saada tietää, mitä tulostusohjelman eri vaihtoehdot tarkoittavat – kuten ”brim”, ”raft” ja ”support”. Asia piti selvittää googlaamalla.

Värimiksauksella kaunista jälkeä
Laitteella tehtiin lukuisia kokeiluja, joissa pyrkimyksenä oli tulostaa sekä pieniä että suuria, yksi- ja monivärisiä esineitä. Raaka-aineena käytetään PLA-filamenttia – 3D-tulostimen mustetta – josta lopputuloksena eli tulosteena syntyy valmiita esineitä.

Useimmista tulosteista tuli tavoiteltu esine, ja pienissäkin tulosteissa oli selvästi havaittavat yksityiskohdat.

Tulostusominaisuuksiin kuuluu Mixer-tila, jossa voi valita tulosteen eri osille eri värit. Lopputulos on hieno, mutta jostain syystä lopullisia värejä ei voi tarkastella esikatselussa, kun käyttää Mixer-tilaa.

Pari kertaa kävi niin, että tuloste meni parin minuutin tulostamisen jälkeen pilalle, kun tulostin vain lakaisi tulostetta ympäri tulostusalustaa. Syynä tosin saattoi olla huonosti suunniteltu tulostusmalli.

Lisätietoja löytyy valmistajan sivuilta.

Conclusion

Taitava 3D-tulostin, jonka kokoamiseen tarvitaan kuitenkin kokeneemman käyttäjän apua.

Ominaisuudet

Merkki
XYZ Printing
Tyyppi
3D-tulostin
Väri/mv
2 väriä
Mitat
42 x 43 x 38 cm
Muuta
Suurin tulostettava esine: 15 x 15 x 15 cm, käyttää PLA-filamenttia, WiFi-tulostus, painaa 17 kg