Sonyn XE9005-sarja

Sony Bravia KD-55XE9005

Sony KD-55XE9005 on erinomaisella kuvanlaadulla varustettu älytelevisio, jossa on hyvä kontrasti ja väritasapaino. Käyttäjäystävällisyydessä on kuitenkin toivomisen varaa.

tekijä Mathias Alsted Lund Flinck #TV #Sony
8.7

Sohvalta ei haluaisi enää nousta, kun on istunut Sony 55XE9005 -television ääreen ja laittanut hyvän elokuvan pyörimään. Sonyn älytelevisiossa on aivan loistava kuva, ja varsinkin yli kahdeksan miljoonan pikselin tuottama hyvä kontrasti ja kuvan yksityiskohtaisuus tekevät katselusta nautinnollista.

Tummien alueiden yksityiskohdat erottuvat hienosti, ja näyttö toistaa liikettä miellyttävällä tavalla luoden elävän ja dynaamisen kuvan. Muun kuin 4K-tarkkuuksisen kuvan skaalaus tuottaa sekin erittäin hyvän jäljen 55 tuuman ruudulla.

Ääni on yllättävän hyvä taulutelevisiolle, joka on usein liian ohut syvän ja vivahteikkaan äänen tuottamiseen. Tätä ongelmaa ei ollut Sony television kanssa, jota kuuntelee ilman soundbar-kaiutintakin.


Hankala käyttää

Käyttäjä joutuu kuitenkin näkemään vähän vaivaa, ennen kuin pääsee nauttimaan upeasta kuvanlaadusta, katsoipa sitten tv-kanavien antia, blu-ray-elokuvia tai netin tilausvideopalveluiden, kuten esimerkiksi Netflixin tarjontaa.

55XE9005:n käyttöönotto on erittäin hankalaa, ja opastavista teksteistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Kaukosäädin ei helpota tehtävää yhtään, sillä se reagoi todella hitaasti painikkeiden painalluksiin. Varsinkin kirjaimien kirjoittaminen esimerkiksi langattoman verkon salasanaa annettaessa on vaivalloista ja vaatii kärsivällisyyttä.

Säätimen runsaan painikemäärän takia on välillä vaikea löytää oikeaa valikkoa, kun haluaa esimerkiksi vaihtaa sovellusta tai säätää kuvaa.

+ Loistava kuva
+ Paljon sovelluksia
+ Hyvät liitäntämahdollisuudet

– Hankala käyttö

Katso päivän hinta Sony KD-55XE9005 -televisiolle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Sonyn 55-tuumaisessa televisiossa on upea, yksityiskohtainen ja hyvällä kontrastilla varustettu kuva. Käyttäjäystävällisyys olisi kuitenkin saanut olla parempi.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Mitat
122,8 x 77,2 x 25,9 cm
Tarkkuus
3840 x 2160 px
Verkko
Wlan 802.11ac
Liitännät
4 x HDMI (HDCP 2.2), Bluetooth, 3 x USB, Digital Audio, Google Cast
Paino
18,1 kg
Kulutus
189 W
Muuta
Android TV (käyttöjärjestelmä)