IronKey D300 -muistitikku käyttää usb 3.0 -liitäntää.

Kingston IronKey D300 128 Gt

Tehokkaalla salauksella varustettu muistitikku

tekijä #Usb-muistit #Kingston
7.2

Kingston IronKey D300 on yli 50 grammaa painava muistitikku. Laitteen runko on tehty sinkistä eikä teräksestä, kuten voisi odottaa. Sinkki on rautaa pehmeämpää ja kestää siten heikommin kolhuja. Jos muistitikku hajoaa, on tärkeämpää suojata siinä olevia tietoja kuin laitteen ulkokuorta.

Ennen kuin IronKey otetaan käyttöön, siinä suoritetaan ohjelma, joka aktivoi muistitikun salauksen. Muistitikku käyttää 256-bittistä AES-salausta, jota ei nykyisellä tekniikalla pystytä murtamaan. Eikä sitä tarvitse yrittääkään, sillä hyvän Bond-filmin tyyliin muistitikun sisältö tuhoutuu, jos salasana annetaan väärin kymmenen kertaa.

Salasanan antamisen jälkeen IronKey D300 toimii kuten muutkin muistitikut, yhtä tärkeää poikkeusta lukuun ottamatta: Tikku on nopea, erittäin nopea. Mittauksissa saatiin kirjoitusnopeudeksi 150 megatavua sekunnissa ja lukunopeudeksi peräti 250 megatavua sekunnissa. Kirjoitusnopeus ei ole pelkästään enemmän kuin mitä Kingston tikulle lupaa, vaan myös paras KotiMikron tähän asti mittaamista.

Muistitikun luvataan olevan vedenpitävä metrin syvyyteen asti ja tikku on tehty myös kestämään pudotuksia ja yliajoa. Kaikkea tätä myös kokeiltiin, ja vaikka tikkuun tuli pari naarmua ja tikku vähän vääntyi, niin sillä ei ollut mitään vaikutusta tikun toimintaan eikä suorituskykyyn.

Mutta iloa ei kestänyt kauan. Kun tikku otettiin esiin pari viikkoa myöhemmin, se ei enää toiminut. Koska tavallisetkin usb-muistit ovat melko kestäviä, niin kestävyyttä tuskin voi pitää yhtenä Kingston IronKey D300 -muistitikun kovan hinnan perusteena.

Asia jäi kuitenkin vaivaamaan ja saimme Kingstonilta uuden muistitikun, jonka yli ajoimme autolla. Tällä kertaa muistitikku toimi moitteettomasti, kun liitimme sen myöhemmin usb-porttiin. Todennäköisesti ensimmäisellä kerralla testaamassamme muistitikussa oli valmistusvirhe, eikä tikku sen vuoksi kestänyt yliajoa.


+ Erittäin nopea
+ Tehokas salaus
– Erittäin kallis
– Hajosi ensimmäisessä testissä

Katso päivän hinta Kingston IronKey D300 -muistitikulle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Kestäväksi koteloitu ja tehokkailla turvaominaisuuksilla varustettu usb-muisti. Hinta on kova, eikä tikku osoittautunut testissä niin kestäväksi kuin olisi odottanut.

Ominaisuudet

Merkki
Kingston
Kapasiteetti
128 Gt
Liitintyyppi
Usb 3.0
Muuta
256-bittinen AES-salaus, vedenpitävä
Kirjoitusnopeus
150 Mt/s
Lukunopeus
250 Mt/S