Amaryllo iCamPRO FHD

Helppokäyttöinen liiketunnistimilla varustettu IP-kamera, jota ohjataan älypuhelinsovelluksen avulla.

tekijä Henning Dadkhah Rasmussen #Valvontakamerat #Amaryllo
9.0

Kotia valvovien IP-kameroiden asentaminen on ollut aikaisemmin suhteellisen hankalaa, mutta viime vuosina myyntiin on tullut kameroita, joita ohjataan puhelinsovelluksen avulla. Sovelluksen ansiosta käyttäjän ei tarvitse rähjätä reitittimen porttiasetusten, kiinteiden IP-osoitteiden tai DNS-palvelinosoitteiden kanssa – vaikka sovellus ei siihen autakaan, että käyttäjällä pitää olla IP-kameran liikennettä tukeva mobiililiittymä.

 

Amaryllo iCamPRO FHD -kameran asennus sujuu helposti Android- tai iOS-puhelimille tarkoitetun sovelluksen avulla. Sovelluksen asennuksen jälkeen puhelimen näytölle ilmestyy QR-koodi, jota pitää näyttää kameralle. Siitä muutaman sekunnin kuluttua IP-kameran välittämää videokuvaa voi ryhtyä katsomaan puhelimen näytöltä – myös ilman että kirjautuu ensin kotiverkkoon. Amaryllon IP-kameran käyttöönotto on niin helppoa, että se onnistuu aloittelijaltakin. Ainoa hankaluus on siinä, että kamera ei toimi 5 gigahertsin verkossa, joten kesti jonkin aikaa, ennen kuin laite saatiin toimimaan 2,4 gigahertsin verkossa.

 

Amaryllon kamera on siitä erikoinen, että siinä on liiketunnistimet sekä etu- että takapuolella. Heti kun tunnistin havaitsee liikettä, kameran linssi kääntyy sitä kohti. Kamera kääntyy 360 astetta, joten mahdollisesta murtovarkaasta tallentuu kuvaa joka suunnasta. Lisäksi kamerassa on kasvojentunnistus. Ensin kamera tunnistaa liikkeen ja kohdistaa sitten linssin kasvoja kohti, jos liikkeen aiheuttajana on ihminen. Ominaisuus toimii hyvin, jos kyseessä on yksi ihminen eikä ihmisryhmä. Sovelluksesta käsin kameraa voi kääntää myös manuaalisesti ylös- ja alaspäin sekä ympäri.

 

Vaikka Amaryllo iCamPRO FHD:n käyttöönotto on helpompaa kuin perinteisen IP-kameran, ei asetuksista silti ole pulaa. Käyttäjä voi esimerkiksi laittaa yksittäisiä liiketunnistimia päälle ja pois päältä, jos hän haluaa tallentaa näkymää vain tietystä suunnasta. Valvontavideot voi tallentaa Google Drive -pilvipalveluun, jolloin todistusmateriaalista on aina kopiot saatavilla. Älypuhelimeen tulee luonnollisesti ilmoitus, jos kamera havaitsee liikettä, ja tallenteet löytyvät verkosta, vaikka varas nappaisi valvontakameran mukaansa. Helppokäyttöisyytensä ansiosta Amaryllon IP-kamera sopii myös aloittelijalle, mutta sisältää riittävästi asetusvaihtoehtoja kokeneemmallekin käyttäjälle.

 

Kameran voi ostaa valmistajan verkkokaupasta tai esimerkiksi Amazonista.

Arvio

Amaryllo iCamPRO FHD:n käyttöönotto tapahtuu helposti puhelinsovelluksen avulla. IP-kamerassa on liiketunnistimet etu- ja takapuolella sekä kasvojentunnistus.

Ominaisuudet

Merkki
Amaryllo
Tarkkuus
1920 x 1080 px, 30 ruutua/s
Liitäntä
Wlan
Moottori
On
Muuta
Liiketunnistin, yönäkö, 256-bittinen salaus, H.264-video, wlan 802.11b/g/n (2,4 GHz)