Päällä olevalla painikkeella luodaan yhteys kameran ja tukiaseman välille.

Arlo Pro 2

Helposti sijoitettava pienikokoinen valvontakamera, joka tarvitsee tukiaseman.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Valvontakamerat #Arlo
8.4

Arlo tunnetaan laajasta valikoimasta valvontatuotteita. Yhtiön valikoimasta löytyy niin vauvakameroita kuin automaattisia turvavalaisimia sekä monipuolisia langattomia valvontakamerajärjestelmiä, joihin Arlo Pro 2 kuuluu.

Pienikokoinen kamera on helppo sijoittaa sisälle tai ulos. Tasaisen pohjan ansiosta kamera pysyy hyvin pystyssä esimerkiksi hyllyllä, mutta kiinnitykseen voi käyttää myös mukana tulevaa seinäripustinta. Puolipallon muotoinen metallikannatin kiinnitetään seinään ja kamera kiinnittyy magneetin avulla seinässä olevaan vastakappaleeseen. Testissä Arlo Pro 2 -kamera tarttui magneettinsa avulla hyvin kiinni syöksytorveen. Vesitiivistä kameraa ei tarvitse erikseen suojata sateelta.

Yhdellä kameralla ei pelkästään tee mitään, sillä kamera tarvitsee seurakseen tukiaseman. Arlo Pro 2:ta myydäänkin 2-4 kameraa ja tukiaseman käsittävänä settinä. Tukiasema yhdistetään johdolla reitittimeen. Ilman tukiasemaa toimiva kamera olisi helpompi ottaa käyttöön, mutta toisaalta tukiasemassa on sireeni, jonka voi käynnistää puhelimella, joten vaivan palkaksi saa hyvän lisätoiminnon.

Kamera tallentaa seitsemän vuorokauden tallenteet automaattisesti ja ilman lisämaksua Arlon pilvipalveluun maksimissaan viideltä kameralta. Ilmaisella käyttäjätilillä saa siis rakennettua jo varsin kattavan valvontaratkaisun, ja lisämaksusta vieläkin laajemman.

Kameran voi määritellä valvomaan liikettä vain tiettyinä vuorokauden aikoina. Jos haluaa, että kamera valvoo taloa vain sen ollessa tyhjä, Arlon voi määritellä käynnistymään, kun tietyt puhelimet ovat langattoman verkon kantaman ulkopuolella. Näin ei tarvitse muistella eikä huolehtia hälytysjärjestelmän käynnistämisestä aina, kun poistuu kotoa.

Arlo Pro 2 havaitsee liikkeen ja tekee tallenteet luotettavasti. Pro 2 -mallin myötä tarkkuus on noussut täysteräväpiirroksi (1920 x 1080 pikseliä). Käytännössä tallenteet eivät kuitenkaan näytä niin tarkoilta kuin olettaisi, sillä videokuva on voimakkaasti pakattu, mikä heikentää kuvalaatua.

Sovellus on selkeä, ja puhelimella on helppo tarkastella tallenteita. Lisäksi Arlo tukee virtuaaliavustajia, joten esimerkiksi Google Assistantilla voi komentaa livekuvan siirtymään kamerasta tv-ruudulle, kun käytössä on Chromecast-sovitin.

+ Selkeä sovellus
+ Toimiva magneettikiinnitys
– Videolaatu

Katso päivän hinta Arlo Pro 2 -valvontakameralle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Arvio

Arlo Pro 2 -kameroilla saa rakennettua kattavan videovalvontajärjestelmän, joka toimii sisällä ja ulkona.

Ominaisuudet

Merkki
Arlo