Den lille projektør over linsen giver natteoptagelser i farver.

Arlo Pro 4 XL

Arlo Pro 4 XL on erinomainen valvontakamera, jonka akku kestää kokonaisen vuoden, mutta tärkeistä toiminnoista täytyy maksaa erikseen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Valvontakamerat #Arlo
9.1

Arlo Pro 4 XL on melko suuriko-koinen valvontakamera, joka voi lähettää kuvamateriaalia suoraan puhelimen helppokäyttöiseen sovellukseen. 

Kameran ottamaa kuvaa voi katsoa suorana lähetyksenä puhelimesta, eikä se maksa mitään. Jos kamera yhdistetään Arlo-keskittimeen, materiaalin voi tallentaa SD-kortille. Paras vaihtoehto on kuitenkin säilyttää tallenteet Arlon palvelimilla verkossa. Se edellyttää 90 päivän kokeilujakson jälkeen maksullista Arlo Secure -tilausta. Kuukausihinta yhdestä kamerasta alkaa noin kolmesta eurosta, mikä on mielestämme edullinen vaihtoehto vartiointipalvelulle. Palvelintallennukseen liittyy lisäbonuksena kuvan analysointi, jossa erotellaan erikseen ihmiset, eläimet ja ajoneuvot.

Kuvanlaatu on parantunut huomattavasti vain muutaman vuoden vanhoihin Arlon valvontakameroihin verrattuna. Kuva on erittäin terävä ja resoluutio niin korkea, että kuvaa voi helposti zoomata pienten yksityiskohtien kärsimättä. Arlo Pro 4 XL:n näkö-kenttä on peräti 160 astetta, joten kameran edestä näkyy suuri alue. Kuvan reunat ovat tosin hieman vääristyneet. 

Kameran linssin päällä on pieni mutta tehokas valonheitin. Se säikäyttää yhtäältä hämäräperäiset hiippailijat tiehensä ja mahdollistaa toisaalta värillisten videoiden kuvaamisen myös pimeässä.

Kameraan kuuluvasta sireenistä lähtee voimakas ääni, kun se aktivoituu. Ääni on niin kuuluva, että sireenin automaattista toimintaa ei kannata ottaa käyttöön, jos naapuritalo on lähellä. Sen sijaan sireenin voi panna soimaan Arlon sovelluksen kautta, kun kyseessä on varmasti murtovaras eikä postinjakaja. Kameran edessä olevan henkilön kanssa voi myös keskustella. Laitteessa on sekä kaiutin että mikrofoni, ja laatu on molemmissa päissä riittävän hyvä keskustelemiseen kameran kautta.

Kameran nimessä olevat kirjaimet ”XL” viittaavat valtavan suureen akkuun, joka pitää kameran käynnissä yhdellä latauksella jopa vuoden ajan. Kameraa ei siis tarvitse jatkuvasti irrotella paikaltaan latausta varten. USB-latauskaapeli kiinnitetään kameraan vahvoilla magneeteilla, ja jos akku jonain päivänä lakkaa kokonaan toimimasta, sen voi helposti vaihtaa uuteen.

Arlo Pro 4 XL:n fyysinen asennus tapahtuu asettamalla kamera pidikkeeseen, jonka voi kiinnittää talon ulkoseinään. Pidikkeen lisäksi pakkauksessa on myös ruuvit ja seinätulpat eli kaikki mitä kameran asennukseen tarvitaan.


+ Korkea laatu

+ Valonheitin

– Osa toiminnoista edellyttää tilausta

Conclusion

Arlo Pro 4 XL on erinomainen valvontakamera, jonka akku kestää kokonaisen vuoden, mutta tärkeistä toiminnoista täytyy maksaa erikseen.

Ominaisuudet

Merkki
Arlo
Tarkkuus
2688 x 1520 pixels
Liitäntä
Wi-Fi 4