Järjestelmä koostuu kahdesta full hd -kamerasta ja niitä yhdistävästä tukiasemasta.

D-Link DCS-2802KT-EU

Monipuolisilla toiminnoilla varustettu valvontakamerajärjestelmä.

tekijä #Valvontakamerat #D-Link
8.7

Äkkiseltään voisi kuvitella, että D-­Linkin suunnittelija on pieniä valvontakameroita suunnitellessaan inspiroitunut Netgearin Arlo-kameroista. Niin tai näin, samankaltaisuus on joka tapauksessa suuri sekä perustoiminnoissa että muotoilussa.

D-Link DCS-2802KT on Netgearin Arlon tavoin riippuvainen yhteydestä omaan tukiasemaansa. Verkkokaa­pelilla reitittimeen yhdistettävä tukiasema viestii langattomasti yhdistettyjen kameroiden kanssa ja yhdistää ne myös nettiin.

Tukiasema ja kamerat löytävät toisensa helposti ja yhteys toimii moitteettomasti. Yhdistämiseksi tarvitsee vain asentaa D-Linkin sovellus puhelimeen, luoda käyttäjätili ja skannata QR-koodi tukiaseman takaa. Kameroissa on pieni synkronointipainike, jolla yhteys hubiin luodaan.

Valvontajärjestelmä on käyttövalmiina heti, kun kamerat ovat verkkoyhteydessä. D-Linkin sovelluksessa on monipuoliset toiminnot, mutta sovellus on siitä huolimatta selkeä ja helppo käyttää. Iso plussa tulee siitä, että D-Link on nähnyt vaivaa ja tehnyt sovellukseen suomenkielisen käyttöliittymän – hyvä suomennos tekee järjestelmän hallinnasta vielä vähän helpompaa.

Järjestelmällä voi seurata jopa neljän kameran livekuvaa samanaikaisesti, ja vaihtaminen kameran välittämästä kuvasta toiseen hoituu nopeasti valitsemalla puhelinsovelluksesta kunkin kameran kuvakkeen. Lisäkamera maksaa noin 200 euroa, joten laajennus on aika arvokasta.

D-Linkin kamera soveltuu myös ulkokäyttöön. Kameran tausta on magneettinen, joten kameran voi kiinnittää esimerkiksi syöksytorven yläosaan tai räystääseen. Alle kymmensenttinen kamera on niin huomaamaton, että se tuskin houkuttelee ketään nappaamaan laitetta mukaansa.

Jos livekuvaan sattuisi murtovaras, sovelluksella voi käynnistää hälytyssireenin. Sireeni päästää tukiasemasta ilmoille 100 desibelin voimakkuudella hälytysäänen, jonka luulisi karkottavan kutsumattomat vieraat. Tukiasemassa on myös micro-sd-­paikka ja usb-portti, joten kuvan voi halutessaan määritellä tallentumaan muistikortille tai ulkoiselle kiintolevylle.

+ Helppo käyttöönotto
+ Kameroiden magneettikiinnitys
– Kallis laajentaa

Katso päivän hinta D-Linkin valvontakamerasetille hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Hyvä valvontakamerajärjestelmä, jolle tulee kuitenkin hintaa, sillä kameroiden lisäksi pitää ostaa myös tukiasema.

Ominaisuudet

Merkki
D-Link
Tarkkuus
1920 x 1080 px