D-Link DCS-960L

D-Linkin langaton valvontakamera tarjoaa 180-asteen kuvakulman.

tekijä #Valvontakamerat #D-Link
2.0

D-Linkin uusi valvontakamera vaikuttaa ominaisuuksiensa puolesta paperilla oikein hyvältä, mutta ikävä kyllä laite on melko viimeistelemätön. Ongelmat alkavat testissä jo, kun laitetta asennetaan. Koska kamerassa ei ole ethernet-liitäntää, kamera pitää yhdistää langattomaan lähiverkkoon mydlink Lite -mobiilisovelluksella. Sillä skannataan QR-koodi, jonka pitäisi sitten hoitaa asetukset kohdalleen. Näin ei kuitenkaan kokeiltaessa käynyt. Ei toisella, kolmannella eikä edes neljännellä yrityksellä. Eteenpäin päästiin vasta, kun paketista otettu kamera palautettiin tehdasasetuksiin ja sovellus asennettiin toiseen Android-puhelimeen.

Lähiverkkoon yhdistettyä kameraa pääsee käyttämään sekä mobiilisovelluksella että tietokoneen selaimella. Selainversiossa kameran hallintasivut paljastavat, että D-Link on yli 10 vuotta käyttänyt samaa vanhentunutta ja käyttäjävihamielistä järjestelmää sekä NAS-laitteissaan että IP-kameroissaan. Kuten myös DCS-960L-mallissa. Englanninkielinen liittymä on epälooginen, kömpelö ja yksinkertaisesti vanhentunut.

Kökköliittymän kanssakin pystyisi vielä elämään, jos kamera tuottaisi hyvää valvontakuvaa, mutta laite ontuu tässäkin toimessa. Kuvan värit muuttuvat minuutin välein hohtamaan ihmeellistä liilaa, niin sovelluksessa kuin tietokoneen selaimessakin, joten jotain häikkää laitteessa on. Kamera kyllä tallentaa 180 asteen videota, jolla näkee lähes kulman taakse, mutta se ei paljon auta, kun värit jäävät psykedeelisiksi.

Katso päivän hinta D-Link DCS-960L:lle hintavertailupalvelusta, esimerkiksi Hintaoppaasta.
 

Ilmoitus yhdistämisen epäonnistumisesta
Ilmoitus yhdistämisen epäonnistumisesta tuli tutuksi, ennen kuin kamera saatiin toimimaan.

 

Liila kuva
Vaivalloisen asennuksen jälkeen saatiin ihailla liilaa näkymää.

Arvio

D-Link DCS-960L vaikuttaa enemmän tai vähemmän käyttökelvottomalta laitteelta. Jos onnistuu taistelemaan asennuksen loppuun, saa palkakseen vääristyneet värit.

Ominaisuudet

Merkki
D-Link
Tarkkuus
1280 x 720
Liitäntä
Wlan
Moottori
Ei
Muuta
MicroSD-muistikorttipaikka (mukana 16 Gt.N kortti), yönäkö, WPS, sovellus Androidille ja iOSille.