Asennusteline tulee valvontakameran mukana.

König 180° Panorama SAS-IPCAM180W1

Pienikokoinen ja edullinen valvontakamera panoraamanäkymällä.

tekijä #Valvontakamerat #König
6.5

Königin SAS-IPCAM180W1 on pienikokoinen, kevyt ja todella edullinen valvontakamera. Sylinterin mallinen kamera on monia kilpailijoitaan jopa puolta halvempi.

Huokeasta hinnasta johtuen laitteen valmistuksessa on säästetty joissain asioissa. Valvontakameran mukana ei esimerkiksi tule seikkaperäistä käyttöohjetta, eikä käyttöönotossa ole ohjattua toimintoa. Vaikka pakkauksessa lukee, että käyttöönotto kestää vain minuutin, siihen kului testaajalta lähes tunti. Valvontakameran käyttöohje on kaksisivuinen ja tehty niin pienellä tekstillä, että sen lukemiseen tarvitaan suurennuslasi.

Käyttöönotto aloitettiin lataamalla tarvittava sovellus Android-puhelimeen, minkä jälkeen vaikeudet pian alkoivatkin. Puhelin siirtää langattoman lähiverkon tiedot valvontakameralle melko erikoisella tavalla: Puhelinta täytyy pitää lähellä kameraa, ja sitten data siirtyy kimeiden, kovaäänisten äänisignaalien avulla, aivan kuten vanhanajan modeemissa. Useista yrityksistä huolimatta prosessista ei meinannut tulla mitään. Se onnistui vasta, kun puhelin vaihdettiin toiseen malliin. Kun yhteys saatiin lopulta monien vaikeuksien kautta luotua, kaikki toimi moitteettomasti.

Virtaa laitteeseen saadaan noin metrin pituisen usb-kaapelin kautta. Testauksen aikana kokeiltiin huvin vuoksi myös valvontakameran yhdistämistä suuren kapasiteetin varavirtalähteeseen, joka pystyikin tuottamaan riittävästi virtaa kameran käyttötarpeisiin. Königin valvontakameran sijoittamista helpottaa se, että laite ei tarvitse sen paremmin sähkö- kuin verkkojohtoakaan.

Kuvamateriaali tallennetaan micro-sd-kortille, jolle on paikka kameran yläosassa. Tallennus toimii hyvin. On kuitenkin syytä ottaa huomioon, että jos mahdollinen murtovaras näkee valvontakameran, hän voi lähtiessään napata kameran tallenteineen mukaansa. Kamerassa on yhdysrakenteinen mikrofoni, joten tallenteissa on ääni.

Königin valvontakamera tallentaa myös pimeässä, ja sekä päivänvalossa että pimeällä kuvattu materiaali on käyttökelpoista. Kuvan tarkkuus on silti vain 1280 x 720 pikseliä, joten kaukana kamerasta olevia kasvoja voi olla vaikea tunnistaa.

Kamerassa on kalansilmäobjektiivi, joka mahdollistaa 180 asteen panoraamanäkymän. Kameran näkökentän reunamilla kuva saattaa kuitenkin vääristyä. Panoraamatoiminnon etuna on, että kamera näkee käytännössä koko huoneen, kun laitteen sijoittaa seinälle.

Myyntipakkauksessa on valvontakameran lisäksi kätevä asennusteline kiinnitystarvikkeineen, joten kameran voi tarvittaessa kiinnittää seinälle.

 

+ Edullinen hinta
+ Hyvät perustoiminnot
– Asennusongelmia

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Hyvin toimiva valvontakamera, jonka hallintaan käytetään Android- tai iOS-puhelinsovellusta. Kameran käyttöönotto oli odotettua hankalampaa.

Ominaisuudet

Merkki
König
Tarkkuus
1280 x 720 px
Liitäntä
Langaton lähiverkko