Helposti asennettava valvontakamera.

Logitech Logi Circle 2

Valpas valvontakamera, jonka voi sijoittaa lähes minne tahansa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Valvontakamerat #Logitech
9.3

Kuten nimikin paljastaa, Logi Circle 2 on järjestyksessä toinen versio Logitechin kehittyneistä valvontakameroista. Aikaisempaan malliin verrattuna laitteen kestävyyttä on parannettu niin, että kameran voi sijoittaa ulkotiloihin pitämään silmällä esimerkiksi kodin sisäänkäyntiä.

Myös akkukeston kerrotaan olevan aikaisempaa parempi. Logi Circle 2:n akkukestoa ei ollut mahdollista testata, mutta valmistaja lupaa kameran akkukestoksi peräti kolme kuukautta. Saatavana on myös vara-akku.

Lähes pallon muotoinen kamera vaikuttaa erittäin vankalta. Latausliitäntä on pienen kumitulpan alla suojassa sateelta.

Logi Circle 2:n käyttöönotto on äärimmäisen helppoa: Käynnistä kamera, lataa sovellus ja laita se etsimään kameraa, niin kamera rekisteröityy sovellukseen ja olet valmis valvontaan. Kamera ja puhelin löytävät toisensa bluetooth-yhteyden avulla, eikä viestintään Logitechin kameran kanssa tarvita omaa tukiasemaa, kuten on laita testin Netgearin Arlon ja D-Linkin kameroiden kanssa.

Kantamassa on jonkin verran toivomisen varaa. Testissä oli ongelmia saada yhteys kameraan, kun kamera sijoitettiin ulkotiloihin. Käytössä on syytä olla hyvällä kantamalla varustettu reititin tai mesh-verkko.

Logi Circle 2 havaitsee hyvin liikkeen ja on alusta alkaen valppaana tallentamaan, kun joku kulkee laitteen ohi. Tallenteita voi selata vierittämällä ylös tai alas tallennusajankohdan kellonaikoja, jotka rullaavat puhelimen näytön oikeassa reunassa. Lisäksi kaikkia päivän tallenteita voi tarkastella nopeutetussa katselutilassa. Selkeästi rakennetussa sovelluksessa on kaiken kaikkiaan helppo liikkua eri toiminnoissa.

Jos puhelin ei satu olemaan käden ulottuvilla, pääsee kameran tallenteita tarkastelemaan myös kirjautumalla Logitechin sivustolle.

Kamera on Applen HomeKit-yhteensopiva ja tukee myös Amazonin Ale­xaa ja Google Assistantia. Testissä kamera yhdistyi kiltisti Google Assistantiin, minkä jälkeen livekuvaa pystyi katsomaan television ruudulta Chromecastin kautta komentamalla Assistantia ääneen – tosin vain englanniksi. Siitä huolimatta kätevää.

Mukana tulee magneettinen jalusta, joka voi seistä hyllyllä tai jonka voi kiinnittää seinään. Lisävarusteina saa mm. ikkunakiinnittimen ja pistorasiakiinnittimen, joten kameran voi sijoittaa lähes minne tahansa.

+ Helppo ottaa käyttöön
+ Hyvät tallenteet
– Vaatimaton kantama

Katso päivän hinta Logitech Logi Circle 2 -valvontakameralle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Logi Circle 2 on erinomainen valvontakamera, jossa on hyvä sovellus ja monipuoliset käyttöönottomahdollisuudet sekä lisätarvikkeet.

Ominaisuudet

Merkki
Logitech
Tarkkuus
1920 x 1080 px