Kameraet kan stå på sin fod som her, men du kan også hænge det op på væggen ved hjælp af de medfølgende skruer.

TP-Link Tapo C100

Kotia voi valvoa jo muutamalla sadalla eurolla, jos kuvanlaadun ei tarvitse olla huippuluokkaa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Valvontakamerat #TP-Link
7.3

Rautakaupan alennuskorista saattaa löytyä vielä tätäkin halvempi valvontakamera, mutta KotiMikron toimituksessa testatuista TP-Link Tapo C100 on ehdottomasti edullisin.

Erittäin huokea valvontakamera pystyy hoitamaan kodin perusvalvonnan ongelmitta. Kameran yhdistäminen puhelimeen on helppoa. Vain muutama napsautus sekä uusien laitteiden etsintä TP-Linkin älypuhelinsovelluksessa ja yhteys on valmis tuossa tuokiossa.

Kameraan on pantava vähintään kahdeksan gigatavun microSD-kortti, ja kortin on oltava tyyppiä Class 10, jotta sen nopeus riittää videomateriaalin tallentamiseen. Kun nämä lähtökohdat ovat kunnossa, muuta ei tarvita. Kuvamateriaali ei yllä laadullisesti kymmenen kertaa kalliimpien valvontakameroiden tasolle, mutta se olisikin jo liikaa vaadittu. Tapo C100 -kameran ottamista videoista pystyy tunnistamaan henkilöt, ja myös yöllä otettujen kuvien laatu on mainio. Resoluutio on Full HD, mutta kuva ei ole aivan niin terävä kuin muutaman miljoonan pikselin kuvalta voisi odottaa. Kuvamateriaalin pakkaaminen aiheuttaa värien sekoittumista toisiinsa. Jopa staattisissa päivänvalossa otetuissa kuvissa voi havaita värien välkkyvän esimerkiksi huonekalujen yksivärisillä pinnoilla. Tapo C100 muodostaa langattoman internetyhteyden reitittimen kautta, mutta virtansa kamera saa johdosta. Kaapeli liitetään melko epäkäytännöllisesti kameran alaosaan, ja pistoke on siksi tiellä, kun kameraa kallistetaan kumpaan tahansa suuntaan. Tämä on harmillista, koska jalassa oleva pallonivel mahdollistaa kallistamisen muutoin niin hyvin.

Videot tallentuvat kameran kortille, mutta vaihtoehtoisesti ne voi lähettää myös TP-Linkin verkkopalvelimille. Se edellyttää tilauksen tekemistä.


+ Oiva hinta

+ Tilaus ei ole välttämätön

– Kuvanlaadussa on toivomisen varaa

Conclusion

Kotia voi valvoa jo muutamalla sadalla eurolla, jos kuvanlaadun ei tarvitse olla huippuluokkaa.

Ominaisuudet

Merkki
TP-Link
Tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Liitäntä
Wi-Fi