Taskulamppu on kätevä yksityiskohta.

Adata D16750 Power Bank

Vettä ja pölyä sietävä varavirtalähde taskulampulla.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Varavirtalähteet #ADATA
7.3

Adatan varavirtalähde vaikuttaa jo heti ensisilmäyksellä tavallista vankkatekoisemmalta, sillä siinä on kumireunus ja kestävä alumiinirunko. Varavirtalähde on saanut IP67-luokituksen, mikä tarkoittaa, että usb-porttien suojuksen ollessa kiinni laite on täysin pölytiivis ja kestää pudotuksen veteen.

Usb-porttien suojuksen irrottaminen vaatii jonkin verran sormivoimia. Suojuksen alla on mikro-usb-portti laitteen lataukseen ja kaksi usb-porttia muiden laitteiden lataukseen. Varustukseen kuuluu myös yhdysrakenteinen taskulamppu ja sen virtapainike. Taskulampun valo osoittautui kuitenkin yllättävän heikoksi.

Adatan varavirtalähde toimii hyvin käytössä. 2,2 ampeerin latausvirralla laite latautuu täyteen kapasiteettiinsa kahdeksassa tunnissa. Laitteen ilmoitettu kapasiteetti on 16750 milliampeerituntia, joka osoittautui mittauksissa 10500 milliampeeritunniksi. Se on pettymys, vaikka ottaisikin huomioon, että kaikkien varavirtalähteiden kapasiteettia liioitellaan.

Käytännössä luvut tarkoittavat sitä, että Adatan varavirtalähteellä pystyy lataamaan puhelimen täyteen noin neljä kertaa ja tabletin vajaat kaksi kertaa. Varavirtalähteellä pystyy lataamaan muita laitteita samaan aikaan, kun se on itse latauksessa. Tällaisessa tilanteessa saatiin yhteiseksi latausvirraksi 1,5 ampeeria, mikä on ihan kohtuullinen tulos.

&nbsp

+ Suuri latausnopeus

+ Vankka ja vedenkestävä

– Kapasiteetti oli pettymys

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Adatan vankkarakenteinen ja vedenkestävä varavirtalähde hoitaa lataustehtävänsä erinomaisesti. Kapasiteetti on kuitenkin alakanttiin.

Ominaisuudet

Merkki
ADATA
Kapasiteetti
16750 mAh (mitattu: 10500 mAh)
Liitäntä
2 x usb, 1 x mikro-usb
Mitat
14,3 x 8,4 x 2,8 cm
Paino
390 g
Muuta
Pölytiivis ja vedenkestävä