Den er god nok: Der følger startkabler med batteripakken.

Mophie Powerstation Go Rugged

Tämä vankkatekoinen varavirtalähde on hyvä pitkillä automatkoilla. Kapasiteetti on tosin luvattua pienempi.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Varavirtalähteet #Mophie
8.2

Mophie Powerstation Go Rugged on raskas ja vankkatekoinen varavirtalähde, jota voi käyttää myös auton apukäynnistykseen. Sen suunnittelussa on taidettu itse asiassa ajatella enemmän autoja kuin matkapuhelimia, mutta se toimii molempiin tarkoituksiin.

Varavirtalähteen perusteelliset mittaukset tuottivat pienoisen pettymyksen. Laite latautui ja syötti virtaa vain 5 voltin / 2 ampeerin (10 W) jännitteellä. Siksi sen latautuminen kesti 4–5 tuntia, eikä se lataa nykyaikaisia matkapuhelimia kovin nopeasti. Lisäksi lähdöstä mitattu kapasiteetti oli 39 wattituntia valmistajan ilmoittaman 55 wattitunnin sijaan. Mophie voisi olla tässä hieman täsmällisempi.

Mittaustuloksista huolimatta tämä on yksi suurimmista näkemistämme varavirtalähteistä. Siinä on USB-C-tulo, kaksi USB-A-lähtöä ja näyttö, joka kertoo latauksen tilan – ja kyllä, myös rengaspaineet. Lampussa on sekä valkoinen että punainen valo, joten sitä voi käyttää vilkkuvana varoitusvalona. Mukana tulevassa pussissa on lyhyet ohjeet varavirtalähteen käyttöön. 

Näyttöä on helppo lukea, mutta varaustilan näyttö on epätarkka, sillä näimme sen laskevan 27 prosentista nollaan alle minuutissa. Vaikuttaa siltä, että kapasiteetin alin osa yksinkertaisesti puuttuu. Lisäksi pitää muistaa, että akussa ei ole riittävästi kapasiteettia auton akun lataamiseen täyteen.

Pumppu toimii erinomaisesti. Rengaspaine valitaan painikkeilla, ja letkun kiinnittämisen jälkeen ei tarvitse kuin painaa painiketta. Valittu paine saavutetaan nopeasti. Pumppu pitää kovaa ääntä, mutta sillä ei ole suurta merkitystä. Pakkauksessa on suuttimia myös esimerkiksi pallojen ja polkupyörien pumppaamiseen.

Käynnistyskaapelit ovat kätevät. Kun ne on kytketty, varavirtalähde tarkistaa ensin, onko liitäntä turvallinen. Se näyttää akun jännitteen ja aloittaa latauksen vain, jos kaikki on kunnossa. Jos akussa ei ole mitään vikaa, näytössä lukee, että vika on muualla.

Plus / minus
+ Hyvä pumppaustoiminto 
+ Hyvin suojatut käynnistyskaapelit
– Kapasiteetti alle luvatun

Conclusion

Tämä vankkatekoinen varavirtalähde on hyvä pitkillä automatkoilla. Kapasiteetti on tosin luvattua pienempi.

Ominaisuudet

Merkki
Mophie
Liitäntä
USB-C, 2 x USB-A
Mitat
24,1 x 11,8 x 4,7 cm
Paino
1,1 kg