Fem af solpanelerne er monteret på et langt stykke stof. Det sjette er bygget ind i selve powerbanken.

Sandberg 6-Panel Powerbank 20000

Nämä aurinkokennot on helppo taittaa kokoon ja pakata laukkuun, mutta akun lataaminen auringonvalolla kysyy kärsivällisyyttä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Varavirtalähteet #Sandberg
7.7

Aurinkokennojen tehot ovat viime vuosina lisääntyneet, ja Sandberg on onnistunut rakentamaan kuusi pientä aurinkopaneelia käsittävän kätevän varavirtalähteen.

Akun koko on 20 000 mAh, joten virtaa riittää nykyaikaisen älypuhelimen lataamiseen neljästä viiteen kertaan. Auringonvaloa kerätään kuudella paneelilla. Viisi niistä levitetään auki pitkäksi riviksi, ja viimeinen on kiinni itse varavirtalähteessä. Yhteensä pituutta on 88 cm. Sivulla on pieni taitettava rengas, jonka avulla varavirtalähteen ja aurinkopaneelit voi ripustaa esimerkiksi teltan päälle. Mukana toimitetaan myös karbiinihaka. Varavirtalähteen luvataan latautuvan auringonvalolla 12 tunnissa, mutta lupaus koskenee keskikesää, sillä kirkkaassa syysauringossa akku latautui kuudessa tunnissa vain hieman yli 25 prosenttia.

Pitkä virtapainikkeen painallus sytyttää aurinkopaneelien vastakkaiselle puolelle kirkkaan ledivalon. Kyseessä on lähinnä hätäratkaisu, sillä varavirtalähdettä ei ole yhtä helppo käsitellä kuin tavallista taskulamppua. Aurinkopaneelit vievät kokoon taitettuina lähes yhtä paljon tilaa kuin itse varavirtalähde, ja kokonaisuuden yhteispaino on 660 grammaa. Kahta osaa yhdistää keinonahkasuikale, ja vaikutelma on hieman ryhditön. Olisimme kaivanneet jonkinlaista sulkumekanismia. 

Varavirtalähteessä on kaksi USB-porttia, USB-C-portti ja Micro-USB-portti vanhemmille laitteille. Laitteet ladataan enintään 20 watin teholla. Se ei ole nykypäivän standardeilla mitattuna kovin nopeaa. Tämä varavirtalähde onkin houkutteleva ennen kaikkea  kompaktin ja kannettavan aurinkokennojärjestelmänsä ansiosta.


+ Kuusi aurinkokennoa

+ Kiinteä valo

– Rakenteeltaan vähän ryhditön

Conclusion

Nämä aurinkokennot on helppo taittaa kokoon ja pakata laukkuun, mutta akun lataaminen auringonvalolla kysyy kärsivällisyyttä.

Ominaisuudet

Merkki
Sandberg
Kapasiteetti
20.000 mAh
Liitäntä
2 x USB-A, 1 x USB-C, 1 x Micro-USB
Paino
660 g