Test af Sandberg Excellence PowerBank 3000

Sandberg Excellence PowerBank 3000

Sandbergin kannettava akku on kevyt ja hyvä varavirtalähde. Latauskapasiteetti on kuitenkin hintaan nähden turhan vaatimaton.

tekijä #Varavirtalähteet #Sandberg
6.9

On ärsyttävää huomata reissussa, että varavirtalähteen johdot ovat unohtuneet kotiin ja puhelimen akku on hiipumassa. Tätä ongelmaa ei synny Sandbergin Excellence PowerBank 3000 –varavirtalähteen kanssa, koska siinä on kaksi yhdysrakenteista johtoa: microusb- ja Lightning. Se tarkoittaa myös sitä, että kahta puhelinta voi ladata yhtä aikaa.

Excellence PowerBank 3000 on vankkatekoinen mutta kevyt. Lisäksi se on niin ohut, että sitä voi kuljettaa taskussa huomaamattomasti, toisin kuin monia muita kannettavia akkuja.

Laitteen etupuolella on neljä merkkivaloa, jotka kertovat, kuinka paljon varavirtaa on jäljellä. PowerBank ladataan mukana tulevan usb-johdon avulla, joka voidaan liittää mobiililaturiin tai tietokoneen usb-liitäntään.

Sandberg Excellence PowerBank 3000:n kapasiteetti on 3000 milliampeerituntia, joten teoriassa 1810 milliampeeritunnin akkukapasiteetin omaavan iPhone 6 -puhelimen saa ladattua noin puolitoista kertaa. Kokeiltaessa PowerBankista riitti kuitenkin virtaa vain yhteen latauskertaan ennen tyhjenemistä, joten suorituskyky on 60 prosentin luokkaa.

Näin ollen Sandbergin varavirtalähde ei yllä 2/3 latauskapasiteettiin, jota kannettavalta akulta voisi odottaa. Siihen nähden 27 euron hintaa voi pitää suhteellisen korkeana, sillä tarjolla on paremmalla latauskapasiteetilla olevia varavirtalähteitä.

Sandberg Excellence PowerBank 3000 -varavirtalähteen voi ostaa Sandbergin verkkokaupasta. Sandberg myös listaa jälleenmyyjät sivuillaan.

Arvio

Excellence PowerBank 3000 vie vain vähän tilaa taskussa, ja siinä on yhdysrakenteiset latausjohdot. Hinta on kuitenkin niin korkea, että laitteelta odottaisi parempaa suorituskykyä.

Ominaisuudet

Merkki
Sandberg
Kapasiteetti
3000 mAh
Liitäntä
1 x mikro-USB, 1 x Lightning
Mitat
10,2 x 6,1 x 0,6 cm