Test af Sandberg Powerback 3000 Lightning

Sandberg Solar PowerBack 3000 Lightning

Aurinkopaneelilla varustettu varavirtalähde voi pelastaa telttaretken.

tekijä #Varavirtalähteet #Sandberg
7.9

Sandberg Solar PowerBack 3000 Lightning on iPhone 5:lle ja sitä uudemmille malleille tarkoitettu varavirtalähde. Se eroaa perinteisistä virtapankeista siinä, että Sandbergin laite kiinnitetään puhelimen takaosaan. Laitteessa on kymmenkennoinen aurinkopaneeli, jolla saa siirrettyä virtaa puhelimeen esimerkiksi telttaretkellä.

Virtalähteen yläosassa ja alhaalla Lightning-liitännän päällä on lukitsimet, jotka pitävät Solar PowerBack 3000 Lightning -aurinkolaturin kiinni puhelimessa. Laite ei tunnu kiinnitettynä liian kookkaalta, ei edes taskussa. Testissä virtalähde kytkettiin iPhone 6:een, jonka kanssa laitetta oli yllättävän miellyttävä käyttää.

Solar PowerBack 3000 Lightning ladataan mukana tulevan usb-kaapelin kautta tai auringosta, mikäli sää sitä suosii.

Kyljessä olevat kolme merkkivaloa ilmaisevat virtalähteen varauksen tilan, ja vihreä palaa, kun aurinkopaneeli on käytössä.

Virtalähteen kapasiteetti on 3 000 milliampeerituntia, mutta kuten KotiMikrossakin on aiemmin todettu, varavirtalähteiden ilmoitetusta kapasiteetista on yleensä saatavana vain noin kaksi kolmasosaa.

Testissä Solar PowerBackista riitti yhteen iPhone 6:n lataukseen ja sen päälle noin viiteen prosenttiin. Koska iPhone 6:n akun kapasiteetti on 1810 milliampeerituntia, Sandbergin aurinkolaturin nettohyöty on 1980 milliampeerituntia eli 66 prosenttia, mikä on normaali tulos. Hinta on aavistuksen kova suhteessa kapasiteettiin, vaikka aurinkopaneeli laitteessa onkin.

Sandberg listaa jälleenmyyjät sivuillaan.

Arvio

Solar PowerBack 3000 Lightning on varsinkin retkeilykäyttöön soveltuva varavirtalähde. Kapasiteetti saisi olla suurempi.

Ominaisuudet

Merkki
Sandberg
Kapasiteetti
3000 mAh
Liitäntä
Lightning, USB
Mitat
13,5 x 5,9 x 1,2 cm
Paino
111 g
Muuta
Aurinkopaneeli: 0,8 W, 160 mAh