OnePlus Nord 2T fås i to farver med de poetiske navne: Gray Shadow og Jade Fog.

OnePlus Nord 2T

OnePlus Nord 2T ei tee maailmanennätyksiä, mutta hintaansa nähden se on erinomainen ­peruspuhelin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #OnePlus
8.3

OnePlus Nord 2T on houkutteleva vaihtoehto kaikille niille, jotka etsivät sopivan kokoista ja sopivan hintaista puhelinta.

6,43 tuuman näyttö on hieman pienempi kuin kalleimmissa huippupuhelimissa, joiden näytöt lähestyvät jo seitsemää tuumaa. 

OnePlus Nord 2T tuntuu kädessä tukevalta Gorilla-lasista valmistetun taustapuolen ansiosta. Siihen ei tullut viikon testikäyttömme aikana pienintäkään naarmua.

Verkkoyhteys on nopea, sillä vaihtoehtoina on sekä 5G että Wi-Fi 6. Puhelimen suoritin ei ehkä kuulu markkinoiden nopeimpiin, mutta siinä on tarpeeksi tehoa käyttämään lähes kaikkia sovelluksia ilman nykimistä ja viivettä näytön päivittymisessä. Itse huomasimme pieniä ongelmia ainoastaan sisällöltään hyvin raskailla verkkosivustoilla.

Emme voi valittaa myöskään näytöstä. Sen kuva on kirkas ja kontrasti hyvä. Virkistystaajuuden voi halutessaan nostaa 60 hertsistä 90 hertsiin. Jälkimmäisellä asetuksella voi selata pitkiä tekstimääriä nopeasti ja niin, että sisältö liukuu näytöllä sulavasti. Nopea virkistystaajuus heikentää tosin akun kestoa huomattavasti.

Jopa ahkerimman käytön päivänä saimme silti virtaa täydet 24 tuntia – ja 10 prosenttia jäi vielä jäljellekin. Pakkauksessa on tehokas laturi, joka lataa puhelimeen jo muutamassa minuutissa tarpeeksi virtaa tuntikausien käyttöä varten.

Kameralla saa erinomaisia kuvia myös hämärässä. Kun käytimme laajakulmaobjektiivia, värit olivat huomattavasti huonommat kuin pääobjektiivilla, mutta kaiken kaikkiaan OnePlus Nord 2T:n kamera edustaa tasoa, jota tämän hintaluokan puhelimelta voi odottaa.

Näytön alareunaan on piilotettu nopea sormenjälkilukija, ja näytön yläreunassa on selfie-kameran aukko. Se häiritsee hieman esimerkiksi lomakuvia tai Netflix-sarjaa katsoessa.

Puhelimen sivussa on muistakin OnePlus-puhelimista tuttu yksityiskohta: liukusäädin, jossa on kolme erilaista ääniprofiilia: äänetön, värinä ja äänet. Painike on kätevä varsinkin, jos toimintoa joutuu vaihtamaan usein.

OnePlus Nord 2T muistuttaa edeltäjäänsä OnePlus Nord 2 -puhelinta. Vanhemman mallin testi on edelleen luettavissa Testinurkassa.


+ Mukana hyvä laturi

+ Nopea sormenjälkitunnistus

– Laajakulmalinssi ei ole kovin hyvä

Conclusion

OnePlus Nord 2T ei tee maailmanennätyksiä, mutta hintaansa nähden se on erinomainen ­peruspuhelin.

Ominaisuudet

Merkki
OnePlus
Suoritin
MediaTek Dimensity 1300
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
6,43"
Näytön tarkkuus
1080 x 2400
Liitännät
USB-C
Akun kapasiteetti
4500 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 12
Verkko
Wi-Fi
Mitat
15,9 x 7,3 x 0,82 cm
Paino
190 g
Kamera
50 MP, 8 MP vidvinkel, 2 MP dybde
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
GeekBench 5: 758 single core, 2806 multi core, 4897 OpenCL