MSI Modern 15 A10RAS-065NE

Hyvä 15,6 -tuumainen kannettava tavallisten tietokonetehtävien hoitamiseen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #MSI
7.8

MSI Modern 15 näyttää hintaansa kalliimmalta kannettavalta tietokoneelta. Myös aavistuksen upotettu näppäimistö, jossa valkoisella valaistut näppäimet ovat tummaa taustaa vasten, antaa hyvän ensivaikutelman.

Kannettavan komponentit eivät kuitenkaan vastaa täysin ensivaikutelman herättämiä odotuksia. Suorituskyky on keskitasoa, minkä huomaa helposti, jos avoinna on useita ohjelmia yhtä aikaa, samalla kun Chrome-selaimessa on avoinna useita välilehtiä. Näytönohjain ei jaksa pyörittää raskaita pelejä, ja on selvää, että Modern 15 sopii parhaiten tavallisten tietokonetehtävien hoitamiseen.

Toisaalta laitteen hintakaan ei ole kovin korkea. MSI Modern 15:ssä on itse asiassa varsin hyvä hinta-laatusuhde, vaikka testaaja suosiikin hieman nopeampaa Lenovo IdeaPad Flex 5 -kannettavaa samasta hintaluokasta. Lenovon testin voit lukea täältä. Jos Lenovon 14-tuumainen näyttö tuntuu liian pieneltä, niin 15,6 tuuman näytöllä varustettu Modern 15 ei ole mikään huono valinta.

Modern 15 on ohut ja kevyt, mutta tuntuu kuitenkin suhteellisen vankkatekoiselta laitteelta. Kapeakehyksinen näyttö lisää vielä keveyden tuntua. Näytössä ei ole kosketustoimintoa. Mattapintaisena siinä ei kuitenkaan esiinny heijastuksia auringosta tai lampuista.

Näppäimistön kirjoitustuntuma ei ole kovin kummoinen. Näppäimissä on erittäin lyhyt painallussyvyys, eikä niihin saa oikein tuntumaa. Näppäimistö näyttää kyllä hyvältä voimakkaan valkoisen taustavalaistuksen ansiosta, ja kirjaimet ovat suuret ja selkeät. Kahdella sormella kirjoittava tulee hyvin juttuun Modern 15:n näppäimistön kanssa, mutta kymmensormijärjestelmän käyttäjät löytävät muualta paremman vaihtoehdon.

Laitteen kompaktista koosta johtuen sisällä olevat komponentit on pakattu ahtaasti. Se puolestaan johtaa siihen, että ilmanvaihto ei toimi kovin hyvin. Varsinkin laitteen pohja saattaa muuttua melko kuumaksi, sillä lämpöä poistetaan siinä olevien tuuletusaukkojen kautta. MSI Modern 15 ei ole kannettava, jota kannattaa pitää sylissä pitkiä aikoja yhteen menoon.


+ Upeasti valaistut näppäimet suurilla kirjaimilla

+ Hyvä hinta-laatusuhde

– Kuumenee pohjasta

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

 

Conclusion

MSI Modern 15 -kannettavassa on hyvä hinta-laatusuhde. Ohut ja kevyt laite on helppo ottaa mukaan, ja valkoisella taustavalaistut näppäimet näyttävät hyvältä mustaa taustaa vasten.

Ominaisuudet

Merkki
MSI
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-10210U, 1,6 GHz
Näytönohjain
Nvidia GeForce MX330
Muisti
8 Gt
Tallennustila
512 Gt ssd
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x usb 3.2, 1 x usb-c 3.2
Liitännät
Hdmi, kuuloke/mikrofoniliitäntä
Verkko
Wi-Fi 6, bluetooth 5.0
Mitat
35,7 x 23,4 x 1,6 cm
Paino
1,6 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
CPU Mark
6745
2D Mark
252
3D Mark
2945
Memory Mark
2199
Disk Mark
11056
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2417